Propria mea zi a Judecății

Întrebare: De ce o ofensă față de o persoană este mai rea decât față de Creator? Asta înseamnă că o persoană nu poate reuși cu Creatorul, dacă nu reușește cu anturajul său?

Răspuns: Nu vă puteți întoarce spre Creator, dacă există oameni în lume pe care i-ai rănit. Putem influența Creatorul numai prin oameni în conformitate cu legea ”de la iubirea de creaturi, la iubirea de Creator”.

La urma urmei, Creatorul este ascuns și nu putem să-L revelăm decât dăruind oamenilor. Este motivul pentru care înțelepciunea Cabala este numită înțelepciunea ascunsă. Ea ne învață cum să dăruim, cu adevărat, oamenilor pentru a descoperi Creatorul în spatele lor. Dacă nu știm asta, nu vom fi niciodată în măsură să facem bine oamenilor prin dăruirea noastră, atunci noi nu vom fi în măsură să dăruim Creatorului. Se pare că ne vom sfârși viața fără nici un rezultat pozitiv.

Întrebare: Să presupunem că am rănit un prieten și vreau să mă împac cu el. Este suficient să-i cer iertare așa cum se obișnuiește de Yom Kippur?

Răspuns: Desigur, nu este suficient dacă cereți iertare prietenului doar pentru a vă purifica înaintea Creatorului de Yom Kippur. Pentru a face acest lucru, sunteți pregătit să dați totul prietenului ca un cadou, atâta timp cât puteți fi sigur că v-a iertat, și veți fi în măsură să vă justificați în fața Creatorului.

Dar, este mai bine decât nimic, deoarece vom ajunge la Lishma (în numele Său) după Lo Lishma (nu în numele Său). A face cu adevărat pace cu un prieten, înseamnă a începe să-l iubiți, adică să limitați dorințele voastre personale și să fiți gata să faceți totul pentru el. Este corectarea intenției în inimă, când nu rămâne nici un calcul personal, adică tot ceea ce mi se întâmplă nu are importanță. O astfel de corecție numită adevărata dăruire ni se cere și doar înțelepciunea Cabala ne poate învăța asta.

Putem spune că esența Yom Kippur este rezumatul, clarificarea a numeroase restricții pe care le pot efectua asupra mea pentru ca să pot acționa în iubire și dăruire față de ceilalți după acea zi. Prin iubirea de oameni, voi ajunge la iubirea de Creator. ”Ziua Judecății” este ziua judecății mele.

Din kab.tv, ”Viață nouă”, 30.09.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: