Puterea gândului – mai puternică decât credeam” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Puterea gândului – mai puternică decât credeam

Te-ai gândit că gândurile tale construiesc sau distrug lumea din jurul tău? Ele fac; sunt „creierul” dorinței noastre, care proiectează lumea în care trăim.

Știm de zeci de ani că umanitatea distruge planeta, că modul nostru de viață este nesustenabil și că trăim din timpul împrumutat în detrimentul copiilor noștri. Am știut asta, am încercat să ne oprim, dar nu am putut. Numai Covid a oprit conduita noastră nesăbuită. Dacă el dispare, vom distruge tot ce a mai rămas de pe planeta noastră și nu vom lăsa nimic pentru prosperitate. Nu ne putem abține, deoarece acțiunile noastre sunt ramuri ale gândurilor noastre și, atât timp cât gândurile noastre sunt negative, la fel vor fi și acțiunile noastre.

Căutăm un remediu pentru Covid-19, dar uităm că el provine din aceeași sursă care creează toate „bolile” noastre, de la viruși la uragane. Așa cum nu trebuie să lucrăm la repararea comportamentului nostru față de mediu, ci la corectarea gândurilor noastre, care ne fac să maltratăm mediul, nu trebuie să ne concentrăm pe vindecarea virusului, ci pe vindecarea cauzei sale – gândurile noastre nelegiuite.

Cabaliștii nu se ocupă prea mult cu micşorarea emisiilor de CO2, reciclarea deșeurilor sau salvarea speciilor pe cale de dispariție, nu pentru că nu le pasă de lumea noastră. Dimpotrivă, le pasă foarte mult de toată viața și de toată natura! Acesta este motivul pentru care se concentrează pe problema de bază, disfuncția care generează tot ceea ce este negativ în lumea noastră: gândurile noastre. Dacă ne schimbăm gândurile, vom schimba lumea din jurul nostru. Dacă ne schimbăm gândurile de la negative la pozitive, nici o problemă nu va rămâne nerezolvată.

Am putea argumenta că nu ne putem controla gândurile, că ele apar în creierul nostru fără a cere „permisiunea”. Este adevărat că gândurile nu „cer permisiunea” înainte de a apărea, dar putem modifica „fabrica” care le creează: mediul social în care trăim.

Dacă ne-am născut într-un mediu care spune că ești atât de bun ca ultima ta cucerire, atunci nu vom mai avea de ales decât să devenim nemilos de competitivi, până ne vom epuiza de moarte. În acest proces, vom distruge tot ceea ce ne înconjoară: oameni, animale, plante și minerale. În prezent, acesta este mai mult sau mai puțin modul în care ne comportăm cu toții, motiv pentru care lumea este o astfel de harababură.

Ne putem schimba lumea. Dacă începem să cultivăm o cultură diferită – îmbrățișând diversitatea, încurajând originalitatea, susținând cooperarea și manifestările recompensante de solidaritate – lumea noastră se va schimba instantaneu, de la rău la bine. Nu va trebui să ne facem griji cu privire la ceea ce ar trebui sau nu să facem; va trebui să ne îngrijim doar despre ce să gândim sau să nu gândim.

Nu ne putem schimba gândurile singuri. Dar împreună, nu există nimic pe care să nu-l putem realiza. Putem să ne transformăm chiar propria natură, din atitudinea negativă cu care ne naștem, într-o atitudine pozitivă pe care o vom crea cu toții împreună.

Căutăm un remediu pentru Covid-19, dar uităm că el provine din aceeași sursă care creează toate „bolile” noastre, de la viruși la uragane. Așa cum nu trebuie să lucrăm la repararea comportamentului nostru față de mediu, ci la corectarea gândurilor noastre, care ne fac să maltratăm mediul, nu trebuie să ne concentrăm pe vindecarea virusului, ci pe vindecarea cauzei sale – gândurile noastre nelegiuite. Ar fi minunat dacă am putea găsi un vaccin pentru Covid-19, dar dacă nu-i rezolvăm cauza principală, vor apărea amenințări mai multe și mai grave, așa că am putea chiar acum să lucrăm pentru o soluție sistemică, și să ne transformăm cu adevărat vieţile, în ceea ce pot fi ele, în loc să rămânem blocați până la gât în mlaștina care a devenit viaţa noastră.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed