Puterea infinită a rugăciunii

236.01Totul se realizează prin puterea rugăciunii. Întregul nostru viitor, starea noastră, totul în general depinde de întoarcerea către forța superioară.

Omul este născut animal deoarece în lumea noastră nu există altceva decât nivelurile mineral, vegetal și animal. Și dacă continuăm să ne dezvoltăm în același plan, atunci nu vom părăsi niciodată nivelul animal, așa cum se spune: „Toți suntem ca niște animale muritoare”.

Omul se poate ridica de la nivelul animal la nivelul uman dacă își schimbă modul de existență. Adică, el va înceta să acționeze ca stăpânul vieții, schimbând lumea cu ajutorul puterii animaliste pe care i-a dat-o natura, lucru pe care omenirea l-a făcut de-a lungul istoriei sale.

Revoluția constă în faptul că omul încetează să mai folosească forța egoistă care i-a fost dată de la naștere, pe care a dezvoltat-o ​​în toate modurile posibile și se mută către o altă forță, cea altruistă. El vede că nu mai este posibil să rămânem în egoism. Experiența vieții arată că oamenii se nasc și mor, iar omul nu are nicio putere asupra vieții și morții sale.

Și cel mai important, nu înțelege pentru ce trăiește și că toate eforturile sunt irosite. Treptat, începe să simtă și să-și dea seama de dependența sa de forța superioară, adică că există o anumită putere superioară în viața noastră care ne controlează.

Simte că nu poate să-și controleze viața și este forțat să stabilească contactul cu puterea superioară. Și asta în ciuda faptului că oamenii moderni sunt foarte educați în știință, tehnologie, filozofie și este dificil pentru ei să admită că unele forțe intangibile ne guvernează viața.

Chiar și apartenența la o religie este mai degrabă o tradiție culturală care nu duce la o legătură reală cu Creatorul, despre care vorbește știința Cabalei.

Oml simte nevoia de a găsi sursa vieții. Nu este aici printre noi în planul material și este imposibil să o descoperim îmbunătățind simțurile noastre naturale. Necesită atribute superioare inerente forței care ne-a dat naștere. Prin urmare, au existat chiar înainte de noi și deasupra noastră.

Și după mulți ani de astfel de căutări, omul ajunge la disperare și își dă seama de neputința sa completă și de incapacitatea de a-și gestiona viața. Înțelege că totul depinde de apelul său către forța superioară prin grupul de zece. Și dacă Creatorul nu-l ajută, atunci nu există nicio șansă să găsească sursa vieții, ceea ce înseamnă că s-a născut ca animal și va muri la fel.

Trecerea de la dorința egoistă, cu care s-a născut, la dorința opusă de dăruire, adică de a dobândi puterea Creatorului, este posibilă numai dacă omul dorește cu adevărat să se întoarcă către Creator, o face și nu îi lasă Creatorul altceva de făcut decât să-l ajute și să-i dea puterea de dăruire din puterile Sale.

Din lecția zilnică de Cabală 05.03.2021, „Totul este obținut prin puterea rugăciunii

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: