Puterea unității și neputința separării

264.01Toată munca noastră constă în corectarea vasului spiritual, care se numește sufletul primului om Adam HaRișon. Creatorul a creat această dorință comună și apoi a spart-o în multe bucăți. Și acum, în fiecare dintre noi există o mică părticică din acel suflet comun.

Suntem numiți oameni, adică „fii ai lui Adam”, pentru că ieșim din dorința care se numește Adam HaRilon. Sarcina noastră este să unim dorințele deconectate, îndepărtate și separate înapoi într-o singură dorință prin eforturile noastre.

Desigur, este nevoie de multă muncă aici, deoarece toate aceste particule s-au separat și s-au îndepărtat unele de altele datorită diferențelor de formă. Și cum este posibil să lipim dorințe complet diferite? Începem să examinăm în funcție de ce calități este posibil să combinăm o dorință cu alta până când obținem un singur întreg în care totul este conectat împreună.

Și cu cât această dorință comună absoarbe mai multe dorințe, cu atât mai mult simte și dezvăluie forța superioară care a creat-o.

Prin urmare, toate acțiunile noastre ar trebui să vizeze conexiunea. Aceasta determină întreaga atitudine față de viață, față de Creator, față de prieteni și față de sine și starea cuiva. Cu fiecare dintre acțiunile, gândurile și dorințele mele, mă străduiesc să împing conexiunea înainte pentru a reuni și a uni în continuare diferite dorințe și a le transforma într-o singură dorință comună de dăruire reciprocă.

Toate dorințele private sunt sparte și nu doresc să se conecteze. Creatorul a făcut acest lucru intenționat pentru a ne oferi posibilitatea de a simți diferența dintre o dorință spartă și una întreagă. Și datorită acestui fapt începem să realizăm Creatorul ca avantaj al luminii din întuneric.

Creatorul a împărțit dorința comună în miliarde de părți opuse, apoi ne ajută în cererea noastră, să le punem împreună și să ne compensăm unul pe altul. Când combinăm toate argumentele pro și contra, simțim cât de puternică este o dorință unită în comparație cu slăbiciunea și lipsa de semnificație a uneia spulberate.

Pe această diferență de potențiale – între plus și minus, între conexiune și divizare – vom simți întreaga putere și profunzime a creației, vom atinge intenția și lucrarea Creatorului și pe noi înșine.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala  14.12.2022, “În fiecare zi, ei vor fi la fel de noi în ochii tăi”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: