Raportarea la guvernanța perfectă a Creatorului

Nimic nu va trebui corectat în realitate, în afară de atitudinea noastră față de guvernanța Creatorului. Lumea să se dezvolte în felul ei, noi nu avem nimic de adăugat la ea. Până la urmă, noi o vedem în funcție de calitățile noastre. Noi trebuie să ne corectăm viziunea asupra Creației, dar Creația care se află în fața noastră este în perfecțiune absolută. Pacea lumii este perfecțiunea pe care noi trebuie să o obținem.

În jurul meu mă văd numai pe mine, adică propriile mele defecte. Dacă văd că toate părțile realității sunt imperfecte și conexiunea dintre ele este și ea defectă, asta arată amploarea corupției (stricăciunii) mele. Pe de o parte, toată realitatea este perfectă și numai omul are nevoie de corectare. Dar, pentru a fi corectat, mediul omului trebuie să fie corectat, astfel ca acesta să-l poată influența pe om. ( Minutul 4:05)

Creatorul îl influențează pe om atât prin lume, cât și prin natura interioară a omului. Astfel, ne regăsim între două focuri, totul pentru a ne aduce la starea corectată, la înțelegerea că trebuie să acceptăm guvernanța Creatorului ca fiind perfectă și să ne adaptăm la ea. Această muncă merge împotriva dorinței noastre egoiste interioare, până când echilibrăm forța noastră interioară egoistă, cu forța exterioară a lumii, raportându-le pe amândouă la guvernanța perfectă a Creatorului.

Cel care dorește să corecteze forța externă este numit reformator al lumii, iar cel care dorește să se corecteze pe sine, este numit servitorul Creatorului.

Creatorul schimbă permanent în mine toate dorințele, toate calitățile și toate atitudinile, hotărând asupra naturii mele interne. În jurul meu, văd în aparență o lume externă pe care, de asemenea, mi-o arată Creatorul. Rezultă că eu sunt sub două influențe ale Creatorului: una internă și una externă. Tot ceea ce am de făcut este să le echilibrez, plasându-L pe Creator la conducerea celor două. (Minutul 12:20)

Întreaga lume strigă că nu este Creatorul cel care guvernează lumea, ci eu. Astfel ni se dezvăluie că este Creatorul cel care îi conduce pe toți. Nu este nimic în afară de El. (Minutul 19:00)

Există un rezultat dorit și există realitatea. Este de dorit să vedem lumea corectată, adică sub conducerea forței unice a Creatorului, în afară de care nu există nimic. Atunci sunt conectat la această forță unică și văd că numai Creatorul umple toată realitatea.

Dar dacă nu sunt corectat încă, judec în conformitate cu imperfecțiunile mele și văd războaie și turbulențe în locul stării corectate. Totul se întâmplă numai raportat la cel care obține, iar toate războaiele și dezastrele pe care le vedem se întâmplă în interiorul nostru, în interiorul naturii noastre. Dacă nu sunt corectat, încă nu-mi pot atribui totul și mi se pare că războiul se petrece în exterior. Nu m-am alipit încă la Creator și, prin urmare, realitatea pentru mine este împărțită în două: eu și El, în loc să simt un „noi”, ca un întreg. (Minutul 19:50)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 10/07/19 – Scrierile lui Baal HaSulam „Pace în lume”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed