Relevanța științei Cabalei

Baal HaSulam, „Esența înțelepciunii Cabalei”: „Această înțelepciune este nici mai mult, nici mai puțin decât o secvență a rădăcinilor, care se desfășoară într-o ordine de cauză-efect cu reguli fixe și determinate, care se împletesc și țintesc spre un scop unic și sublim descris ca fiind „revelarea Dumnezeirii Sale, creațiilor Lui în această lume”.

Înțelepciunea Cabalei este destinată ființelor create în această lume pentru a le ghida spre atingerea Creatorului conform legilor absolute și fixe, care îi conduc treptat pe oameni la atingerea, simțirea, percepția și, în cele din urmă, spre adeziunea cu El, ceea ce înseamnă revelația completă a Creatorului.

Și cine este Creatorul? El este forța cea mai înaltă, generală, integrală a naturii, care include toată creația .

Acesta este motivul pentru care înțelegerea acestei stări ne permite să înțelegem ce se întâmplă de fapt și să răspundem corect la ceea ce face Creatorul, natura, cu noi și ceea ce putem face noi cu ea .

Implementând înțelepciunea Cabalei, putem vedea participarea noastră la creație, în natură. Până la urmă, Cabala este știința naturii, a tot ceea ce a fost creat, inclusiv rădăcina, adică Creatorul.

Aceasta înseamnă că studiul acestei științe, mai ales în vremurile noastre, este într-adevăr esențială. Către aceasta ne împinge evoluția noastră și se întâmplă printr-o creștere constantă a suferinței și a lipsei de înțelegere pentru a ne obliga să cunoaștem Creatorul, să-L dezvăluim, să înțelegem cât de crucial este pentru noi să fim în contact cu El.[259833]

Din „Fundamentele Cabalei” de pe KabTV, 26/01/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed