Renunțați la paradigma actuală

228Comentariu: Baal HaSulam scrie că orice stare ne este dată pentru a realiza răul, caracterul finit, și a trece la o nouă stare. El spune că Cabala este concepută pentru a ajuta o persoană să treacă rapid de la o stare la alta, realizându-o pe cea anterioară ca fiind rea.

Răspunsul meu: Corect. Imaginați-vă: Acum trebuie să luăm la cunoștință răul din stadiul actual, pe care îl avem, așa cum e, și cum l-am atins, și să urcăm la următoarea etapă. Și asta înseamnă abandonarea completă a paradigmei în care ne aflăm acum.

Cum putem face asta? Trebuie să trecem prin suferințe uriașe pentru a ne desprinde de acest pas. Cu alte cuvinte, trebuie să mă asigur că nici familia, nici arta, nici știința, nici profesiile, nici relațiile dintre oameni și, cel mai important, nici relația unei persoane cu natura și cu sine însăşi nu mai funcționează în această formă. Toate acestea sunt în criză.

Dar această criză este încă insuficientă, o putem vedea în cursul ei lent. Încercăm să o ascundem, să o amânăm, spunând: „Nimic din toate acestea nu există cu adevărat” și să ne jucăm în interiorul ei. Imaginați-vă, în acest caz,.câte decenii mai putem trage!

Această stare se va agrava și ne vom hrăni mereu cu un fel de analgezice și vom spune că nu este totul atât de înfricoșător. Gândiți-vă, oamenii divorțează, copiii părăsesc familia și vrem să ne devorăm de vii. Gândiți-vă! nu mai există știință sau cultură, o persoană trăiește în frică.

Adică, pentru a ieși din această stare și a vedea următoarea stare, trebuie să realizăm că starea de acum este rea.

Din KabTV “Prim-plan. Insula de foc”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: