Rețea de înaltă tensiune

938.05Revelația Creatorului depinde doar de conexiunea dintre noi, de natura și puterea acestei conexini. Nu există o altă modalitate de a dezvălui Creatorul decât de a recrea rețeaua de conexiuni dintre noi în cadrul căreia se poate manifesta Creatorul.

O astfel de rețea a fost creată inițial, dar mai târziu a fost spartă. Acum trebuie să o restaurăm. Diferența este că, făcând acest lucru, depășim rezistența ego-ului pe care Creatorul l-a pus în toate dorințele în timpul spargerii, așa cum se spune: „Am creat înclinația rea”.

Cu toate acestea, în ciuda acestei rezistențe, vrem să restabilim această conexiune între noi toți. Și atunci Creatorul va fi dezvăluit în cadrul acestei rețele, deoarece va apărea o diferența de potențial între plus și minus, dorința de a primii plăcere și dorința de a dărui, suficientă pentru revelația Creatorului. Creatorul va începe să se dezvăluie în contrastul dintre aceste două calități: dăruire și primire.

În caz contrar, creațiile nu sunt capabile să dezvăluie forța superioară. Înainte de păcatul pomului cunoașterii, creația a existat ca Adam HaRishon, un suflet care nu înțelegea ce i se întâmplă. Rețeaua sa internă nu a putut să-l dezvăluie pe Creator; de aceea, Creatorul a trebuit să o spargă.

Acum, pentru a-l dezvălui pe Creator, trebuie să transformăm dorința egoistă, formată în timpul spargerii, în dorință de dăruire.

Și apoi, în această diferență de potențiale, dorința egoistă de spargere și dorința altruistă creată în timpul corectării, îl vom dezvălui pe Creator între plus și minus. Cu cât este mai mare diferența dintre plus și minus, cu atât este mai mare revelația Creatorului.

Din Congresul mondial de Cabala, „Descoperirea vieții în grupul zece” 25.02.2021, „Bucuria în adunare”, lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed