Ridicându-te la iubire absolută

Simțim cum în grupul de zece se dezvăluie grosimea dorinței egoiste (Aviut). Aceasta este doar o mică parte din respingerea, ura și distanța care există cu adevărat între noi.

Doar o mică parte din această ură ne este dezvăluită, fracțiunea pe care o putem depăși. Cu cât ne simțim mai îndepărtați în mod natural unul față celălalt și, în ciuda acestui fapt, în măsura în care ne apropiem și ne unim într-o singură inimă, cu atât Kli-ul nostru spiritual va fi mai mare.

Distanțarea dintre noi este Yesod-ul nostru, fundația Partzuf-ului. Iar conectarea în unele dorințe, în ciuda rezistenței, este partea interioară a Partzuf-ului unde putem lucra împreună pentru a primi de dragul dăruirii în raport cu Creatorul. Așa construim capul și corpul Partzuf-ului spiritual.

Totul se construiește pe faptul că există o mare dorință de a primi plăcere care ne desparte, o ură uriașă, ca și discipolii Rabinului Shimon, în care ura se aprindea din ce în ce mai mult în fiecare zi. Dar au depășit-o, uniți peste această ură, și astfel au construit corpul Partzuf-ului și un apel către Creator, adică capul.

În această formă, au început să dezvăluie practic calitățile Creatorului, construindu-și Partzuf-ul spiritual și urcând treptele scării.

Cu fiecare pas, distanța și ura, unitatea și iubirea cresc, precum și asemănarea cu Creatorul, puterea comună a iubirii. Așa ne ridicăm până când ne corectăm la iubirea perfectă, absolută.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 12/1/20, „Munca în credința deasupra rațiunii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: