Să urcăm fără coborâri

„Ce reprezintă în muncă conceptual de suferința”, Rabash: Ce poate face o persoană, astfel încât sa nu aibă nevoie să ajungă la o cădere, numita „suferință”, când simte că este departe de Creator … .

Cum ar putea exista o realitate în care nu ar trebui să cadă într-o stare de umilinţă? Sfatul legat de acest lucru este ca atunci când omul se adună și prin gândirea și dorința sa, el vede ca este încă departe de a fi in adeziune cu Creatorul. Asta înseamnă că, chiar și într-o perioadă de ascensiune el face bilanţul și începe să simtă neajunsurile sale. Deci, atunci se pare că nu este nevoie să cadă din starea lui, deoarece lui i-au fost date gânduri de umilinţă până când a simtit că este într-o stare deficitară. Deci, chiar si in timpul ascensiunii, el începe deja să caute sfaturi cu privire la modul in care poate urca la un alt nivel.

Începem drumul de jos in sus, de la un neajuns mic, de la lipsa punctului din inima. Lipsa acestui punct nu dă unei persoane vreo direcție și aceasta nu are nici o putere, căci acesta este doar un punct. Aş continua spre ceva, dar eu nu înțeleg exact spre ce. Dar atunci când o aduc la un grup, dorința mea începe să ia formă. Deja știu ce să-mi doreasc și spre ce ma indrept. Vor trece câțiva ani până sa înțeleg în sfârșit că această aspirație trebuie să fie îndreptata spre conexiune și nu doar spre o putere mai mare.

Sunt deja conștient de faptul că puterea mai mare nu este undeva în ceruri, ci că aceasta este revelată în mine: aceasta este puterea de dăruire si iubire care umple toată realitatea superioară. Dacă dobândesc caracteristica de dăruire şi iubire, cu aceasta aş simţi forţa superioară, dimensiunea superioară și lumea superioara.

Trece destul timp până când această abordare se stabilizează într-o persoană. Și de această dată nu trece fără nici o urmă. În fiecare clipă au loc mari schimbări și este necesar să treacă mult timp pentru aceasta. La fel ca în lumea noastră, perioada de stabilizare a nivelului mineral, crearea universului, a fost cea mai lunga şi a durat miliarde de ani. Lumea vegetala s-a stabilizat și mai rapid, lumea animală s-a stabilizat chiar mai repede, iar nivelul uman s-a stabilizat foarte repede în raport cu nivelurile anterioare.

Aşa că şi noi am trecut prin mii de ani de existență fizică, trecând printr-o multitudine de încarnări. Și atunci când în cele din urmă ni se dăruie Itaruta de La’ila (trezirea de Sus), rezultând în trezirea punctul din inima în noi, atunci acst durează deja de ani de zile. În ciuda a tot, a fost nevoie de ani de zile.

Din acel moment, eu sunt deja pus în faţa scopului și știu cum să avansez spre el. Am ajuns la un grup, am găsit un învăţător și cărți. Îmi dau seama că acesta este scopul vieții umane în această lume, la care am fost în cele din urmă adus după multe încarnări, pentru a implementa scopul şi a obţine un fel de rezultat în viața mea, fără a fi nevoie să o irosesc în zadar. Mi-a fost deja dată libertatea de alegere aici, pentru a merge pe calea Torei sau pe calea suferinței.

Calea suferintei este atunci când o dorință inconștientă se trezeşte în mine şi eu încep să mă gândesc de ce mă simt rău. Timpul trece până găsesc cauza răului și clarific cum să-l corectez și să-l transform în bunătate. Calea Beito (în timpul său) este foarte lungă și include mai multe etape în cadrul sau. Aşadar, pe calea Achishena (voi grăbi), calea Luminii, timpul devine accelerat. Trebuie să caut eu însumi deficiențele, mijloacele de avansare.

Pot să primesc stimuli de avansare de la mediul inconjurator. Principalul lucur este că acest impuls spre avansare imi stabilizează inițial direcția în sensul corect și știu ce caut. Este întotdeauna necesar să se caute o lipsă a caracteristicii de daruire si iubire, pentru conectare, pentru unitate, pentru Arvut (garanția reciprocă), pentru adeziunea la forța superioară, ceea ce înseamnă iubirea pentru alții.

Dacă caut neajunsuri ca acestea, atunci eu nu mai sunt într-un fel de punct, cu o singura dorință care nu are nici o direcție. În schimb, știu deja obiectivul la care trebuie să ajung.

De la pregătirea pentru lectia zilnica de Cabala 2/10/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: