Scurte sfaturi din Cabala – 10/27/19

Întrebare:  Când voi atinge rădăcina superioară, voi mai avea o dorință de a schimba ceva în ramuri?

Răspuns:  Cu siguranță! Pentru că trebuie să obținem o asemănare deplină cu lumea superioară, tocmai în timp ce suntem în lumea noastră, pentru a conecta cele două lumi între ele. De aceea existăm!

Întrebare:  Dacă o femeie este loială profesorului ei cabalist, poate el să-i transmită cunoașterea sa? Sau asta afectează doar bărbații?

Răspuns: Nu este nicio diferență, dacă este vorba despre o femeie sau un bărbat. Loialitatea nu trebuie să fie pentru profesorul cabalist, ci pentru metoda corectării.

Întrebare:  De ce un profesor transmite informații în mod specific prin alegorii?

Răspuns:  Cum altfel este posibil să vorbim despre lumea spirituală dacă nu printr-un fel de exemplu sau o poveste? Vedeți că este necesar să aduceți un fel de impresie în lumea noastră, să prezentați ceva similar, astfel încât elevul să înțeleagă că, din câte pare, problema se întâmplă așa în lumea superioară. Altfel, el nu poate transmite aceste cunoștințe. Prin urmare, există un loc pentru alegorii și tot felul de simboluri în înțelepciunea Cabala.

Întrebare:  De unde vine dorința unei persoane de a găsi un profesor sau un ghid?

Răspuns:  Acest lucru nu depinde de persoană; în felul acesta, fiindcă doar Reshimo astfel dezvălui îl atrage către un învățător și un mediu corespunzător și, astfel, către un obiectiv superior, către rădăcina sufletului său.

Întrebare:  Cum lucrează cineva cu sursele externe care dovedesc adevărul înțelepciunii Cabalei?

Răspuns:  Nu sunt familiarizat cu nicio altă sursă! Răspunsul este final și definit. Dacă o persoană se află în surse externe, aceasta înseamnă că, pur și simplu, se derutează pe sine, fiindcă astfel nu are nicio speranță de a afla ceva corect.

Întrebare:  În viitor, va exista un șef al organizației Bnei Baruch, un nou profesor sau va exista un grup de zece?

Răspuns:  Ce vrei să spui prin “în viitor”? Chiar și astăzi avem lectori în afară de mine. Este vorba despre zeci de studenți ai mei. Oricine a fost desemnat ca lector de organizația noastră, este un profesor pe care vi-l pot recomanda. La fel ca în orice altă știință, fiecare învață în propriul său stil, iar tu vei alege deja pentru tine.

Întrebare:  Ce merită să copiem de la un profesor?

Răspuns:  Nu este necesar să copiați nimic, cu excepția modului în care profesorul arată unui elev cât de mult dorește să obțină această înțelepciune și, astfel, să o descopere. Ar trebui să fii invidios pe un profesor care are o dorință atât de mare, deși a fost deja implicat în Înțelepciunea Cabalei de mulți ani. De exemplu, sunt deja implicat în acest lucru de 40 de ani și totuși dorința mea nu s-a stins.

Întrebare:  Un profesor are nevoie să devieze elevul în mod intenționat de la cale, pentru dezvoltarea lui? Sau profesorul doar îl îndrumă, cu grijă?

Răspuns:  Profesorul nu abate elevul de la drum, ci doar egoismul natural al elevului face posibil ca el să nu fie de acord cu profesorul pe deplin și îl abate de la drum. Dar, în același timp, doar schimbări ca acestea îi sunt utile, fiindcă îi ține trează dorința.

Din KabTV – “Fundamentele Cabalei,” 10/27/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed