Scurte sfaturi din Cabala, 19/04/20

Întrebare: : Dacă fiecare țară are grijă doar de ea însăși în aceste zile, este aceasta o indicație că nu am interiorizat lecția naturii?

Răspuns: Desigur. Când am interiorizat-o? Niciodată.

Întrebare: Am recunoscut din ce în ce mai mult înclinația mea rea, într-o măsură în care nu văd sfârșitul ei. Voi ajunge vreodată la capăt? Unde pot găsi marea putere pentru a descoperi tot timpul răul din mine?

Răspuns: Trebuie să încerci să înveți cum să transformi răul în bine. Atunci fiecare revelație a răului îți va aduce bucurie pentru că vei construi binele deasupra lui. Astfel, te vei conecta cu întregul cosmos la întreaga lume și la întregul suflet general și te vei simți intrând într-o stare de integralitate și, cel mai important, într-o stare de eternitate.

Întrebare: De ce zgârcenia și egoismul unui individ aduc durere altor oameni?

Răspuns: Se datorează faptului că suntem într-un singur sistem și ne impactăm reciproc. Este ca într-un corp fizic, dacă există o rană în picior, întregul corp suferă.

Întrebare: Poate fi măsurată dăruirea?

Răspuns: Da, atât dăruirea, cât și primirea sunt forțe care sunt măsurate de anumite unități, de unitățile egoismului nostru, numite Aviut, care înseamnă grosimea dorinței. Egoismul nostru este împărțit în 125 de niveluri egoiste și, în funcție de aceste unități măsurăm forța primirii și, în consecință, și forța dăruirii.

Întrebare: Este corect să folosești rușinea pentru a urca deasupra egoului?

Răspuns: Este un lucru bun. Există multe niveluri diferite de rușine; prin urmare, rușinea ar trebui să fie din cauza auto-înțelegerii insuficiente.

Întrebare: În lumea corporală îmi acopăr dorințele cu bani. Este Masah-ul individual în lumea spirituală, sau ar trebui să existe un Masah comun pentru grupul de zece?

Răspuns: În lumea spirituală îți acoperi dorințele prin dăruire, în timp ce în lumea noastră îți acoperi dorințele primind. Aceasta este diferența dintre lumea noastră și lumea spirituală.

Întrebare: Începutul primirii spirituale a tot ceea ce se întâmplă cu mine poate fi un lucru bun?

Răspuns: Da, dar numai dacă știi cu adevărat să primești totul. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii conectat la grup și la Creatorul care este dezvăluit în grup. Atunci vei putea percepe tot ceea ce se întâmplă ca fiind binele absolut.

Întrebare: Cum ar trebui să răspund la toată negativitatea care crește în mine față de oameni, ca față de cei care nu păstrează distanța socială, de exemplu, sau care nu poartă măști?

Răspuns: Trebuie să lucrați la tine. Poți acționa, dar astfel încât să înțeleagă că nu te iau în serios și că te doare nu pentru că-ți pot face rău în acest mod, ci pentru că se raportează la ceilalți în acest fel.

Întrebare: Ce se întâmplă din cauza virusului este un indiciu că ne apropiem de sfârșitul lumii?

Răspuns: Nu vă faceți griji. Nu va exista un sfârșit al lumii. Nimic nu este limitat de lumea noastră și de viața noastră. Pur și simplu trebuie să acționăm pentru ca această viață să fie foarte semnificativă și să aibă implicații pozitive în viitor.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 19/04/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: