Se confruntă Israelul cu o lovitură de stat militară?

293Întrebare: Am trecut deja prin patru alegeri în Israel. Crezi că poate exista un guvern cu diferite partide din direcții diferite? Ei exprimă deja sloganuri: „De la eu la noi”. Adică, vor încerca într-un fel să se anuleze pentru a ajunge la o decizie comună. Cum va funcționa sistemul în continuare?

Răspuns: Nu va funcționa. Nu există nicio fundație pentru ca sistemul să meargă. În general, nu există nicio bază pentru ca evreii să se unească și să gestioneze ceva împreună pe cale amiabilă. Există un mare egoism și o neînțelegere completă a faptului că ego-ul trebuie cumva controlat, suprimat și nu să se ridice întotdeauna unul deasupra celuilalt.

Totul va fi așa cum a fost înainte, doar guvernul se va schimba cu o frecvență și mai mare. Oamenii nu vor mai da atenție la cine este și cine nu. Te vei trezi dimineața și vei spune: „O, avem un nou guvern!”

Întrebare: Chiar și acest gând: „Ce se întâmplă dacă se schimbă ceva? Poate ceva se va schimba la urma urmei?” dispare?

Răspuns: Nu știu. Vom ajunge la o stare când vor fi din nou lovituri de stat militare, generalii vor prelua puterea cu ajutorul trupelor. Iar la granițele noastre, dragii noștri vecini vor aștepta anticipând victoria.

Comentariu: Atunci construiește o imagine perfectă despre cum ar trebui să funcționeze.

Răspunsul meu: Recunoașterea răului există undeva în oameni: Nu putem fi uniți, suntem în acest fel . Suntem cei mai egoiști, cei mai așa și așa. Pe de o parte. Dar, pe de altă parte, nu vor să recunoască acest lucru. Cei mai mulți, masele, sunt gata să închidă ochii la asta.

Desigur, există și religia, care ajută la suprimarea acestor gânduri, vorbește despre poporul ales și așa mai departe. Nu știu. Eu personal nu am nicio rețetă pentru viitor. Știți rețeta mea, dar nicio „farmacie” nu o va accepta. Nici măcar nu o pot citi!

Comentariu: Adică, ai doar o singură rețetă – unitatea oamenilor.

Răspunsul meu: Educarea graduală a poporului spre unitate, ca o condiție necesară, singura condiție necesară!

Întrebare: Atunci ce fel de guvern ar trebui să existe, care ar fi de acord și s-ar baza pe doar pe asta?

Răspuns: Doar cabaliștii. Cei care ar aduna oameni și ar identifica printre aceștia pe cei care sunt esențiali, necesari, capabili să ia parte la guvernarea țării și a societății.

Întrebare: Ce zici de guvernarea țării: toată fundația rămâne doar unitatea poporului? Toate legile sunt făcute numai pe această bază și toată viața doar pe această bază?

Răspuns: Absolut! Vă construiesc o imagine perfectă! Crezi că nu poate fi real. Este perfect? Da, este perfect. Însă, în aceste condiții și cu acești oameni și în starea în care se află societatea astăzi, acest lucru nu se poate întâmpla încă.

Întrebare: La ce vom ajunge?

Răspuns: La faptul că va fi un mare masacru. Nu s-a întâmplat asta în istoria noastră? Astfel de războaie fratricide în care nu avem nevoie de dușmani, ne vom ucide singuri între noi.

Comentariu: S-a întâmplat în principal pe vremea Templelor.

Răspunsul meu: Nu contează. Putem ajunge la asta. Nu cred într-un viitor apropiat bun. După cum văd cum se desfășoară lucrurile. Nu știu.

Totuși, noi încercăm să facem tot ce putem și să explicăm totul. Dar serios, lucid vorbind, oamenii râd de ceea ce spunem noi. Și acest râs provoacă o mare dezamăgire, frică și tristețe. Pentru că așa râd oamenii când se simt cu adevărat rău. Așa strigau gladiatorii: „ Cei care sunt pe cale să moară te salută”.

Întrebare: La ce te aștepți când spui toate acestea? Să presupunem că se duce în aer.

Răspuns: Trebuie să se ducă în aer.

Întrebare: Pentru a-i face să tremure? La asta te aștepți?

Răspuns: Nu știu. Lasă-i să mă înjure, să facă ce vor ei. Nu contează deloc pentru mine.

Ei ar trebui doar să știe că aceasta este părerea unui cabalist. Vreau doar să înțeleagă. Sau dacă nu înțeleg, vreau să rămână undeva în interiorul lor și, într-un viitor, s-ar putea să-și amintească. Astfel încât să-i oprească cumva, să-i alerteze și așa mai departe.

Vreau să ajut.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 07.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed