“Se raportează că Rusia are în vedere deconectarea de la Internet. Crezi că vor și de ce ar face acest lucru?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Se raportează că Rusia are în vedere deconectarea de la Internet. Crezi că vor și de ce ar face acest lucru?

În esență, în realitatea din ce în ce mai scindată din punct de vedere social, susțin că fiecare națiune își poate controla propriul Internet. Poate părea să contracareze abordarea interdependenței globale și a interconectării despre care scriu și vorbesc deseori, dar, în realitate, nu este așa.

Pentru a realiza pozitiv o interconectare tehnologică globală în creștere, trebuie să fie însoțită de o formă de educație care să ne îmbunătățească atitudinile unuia față de celălalt, astfel încât să ne potrivim conexiunile externe crescânde, cu îmbunătățirea atitudinilor interne, unul față de celălalt.

Nereușind să punem în aplicare o astfel de educație  a unei conexiuni îmbogățitoare, atunci Internetul global pe care l-am creat devine o oglindă a atitudinilor noastre egoiste corupte, unul față de celălalt. În loc să ne servim de el ca de o platformă pe care să o folosim pentru a îmbunătăți relațiile noastre umane, ea devine un fel de piață în care mergem fiecare la cel care vorbește despre orice este în mintea noastră sau îl folosim pentru a profita de alții.

Prin urmare, din moment ce nu reușim să ne îmbunătățim atitudinile unul față de celălalt, nu acuz nicio națiune că încearcă să configureze controlul național pe Internet. Nereușind să îmbinăm pluralismul și libertatea din ce în ce mai mare, cu învățarea conexiunilor-îmbogățitoare care ne îmbunătățesc atitudinile unul față de celălalt, atunci nu reușim să realizăm un nivel mai înalt de conștiință umană, la care ne invită lumea noastră globală cu legăturile sale strânse. Astfel, nu este o surpriză faptul că națiunile vor începe să facă mișcări protecționiste precum închiderea Internetului.

În locul unor relații pozitive, răspândite pe Internet, dacă vedem o proliferare a urii și sciziunii, atunci, cu siguranță, devine mai bine să îl închidem. Un Internet care servește la creșterea conexiunilor umane pozitive nu ar atrage nicio critică din partea vreunei națiuni sau a unui guvern: toți s-ar bucura de un mediu conectat la nivel mondial, care să ne ofere o adăugare constantă de fericire, încredere, sprijin, încurajare și motivație.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed