“Se simt evreii diferiti de ceilalti oameni?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Se simt evreii diferiti de ceilalti oameni?

În primul rând, simțim în legătură cu ceva, pentru că nu putem discuta despre un sentiment în sine. Dacă eram doar eu, nu m-aș simți. Mă simt în relație cu mediul înconjurător, cu aerul, cu solul, cu soarele, cu florile – nu contează care este obiectul, dar a te simți înseamnă să te simți în raport cu mediul înconjurător. Așa ne regăsim în lume. Creștem de la bebeluși la adulți printr-un proces de descoperire de noi înșine în relație cu ceea ce ne înconjoară – mineral, vegetal, animal și oameni.

A ne găsi în relație cu alți oameni este de cea mai mare importanță în acest proces. Din momentul în care ne naștem, suntem înconjurați de o familie, mare sau mică, adică oameni cu care ne simțim confortabil și în siguranță și care ne tratează favorabil indiferent de felul în care ne comportăm. În raport cu familiile noastre, nu trebuie să ne examinăm, să ne micșorăm și să ne restrângem, dar putem fi așa cum suntem, comportându-ne ca un bebeluș în brațele mamei sale, simțind că lumea ne iubește. Totul este confortabil și pozitiv într-o astfel de stare.

Cu toate acestea, când creștem, ieșim din cadrul familiilor noastre și intrăm în alte tipuri de relații. Apoi trebuie să discernem de ce alți oameni, fie că sunt mai apropiați sau mai îndepărtați de noi, ne tratează într-un fel sau altul. Învățăm din astfel de relații că nu toți oamenii sunt egali în atitudinea lor față de noi și de asemenea, trebuie să-i tratăm diferit. Atunci trebuie să ne restrângem, să nu fim la fel de deschiși cu ei ca și cu familiile noastre și să nu avem încredere deplină în ei.

Printre oamenii care se raportează la noi în diverse moduri, se numără cei care sunt pur și simplu străini, ca oricine pe lume, dar există și oameni care ne tratează într-un mod specific special, nu din cauza comportamentului nostru, ci pentru că aparținem unei națiuni speciale, poporului evreu. Această atitudine față de noi poate fi pozitivă, dar în mare parte este negativă, adică dacă discutăm despre atitudinea umanității față de poporul evreu. Am discutat pe larg motivele atitudinii generale negative față de evrei în alte locuri.

Bazat pe videoclipul „Se simt evreii diferiți de ceilalți?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed