Secretele adevăratei plăceri

Întrebare: Într-unul din interviurile tale am auzit că pentru a fi împlinit cu lumina, omul trebuie să fie complet liber de egoul său. Egoismul de asemenea se bucură de frumusețea naturii, de corpul uman, de picturi și sunete?

Răspuns: Noi nu trebuie să ne gândim la cum și cu ce să fim împliniți. Noi primim asta oricum și nu are nicio legătură cu noi. Noi trebuie să ne gândim la cum vrem să ne dezvoltăm. A ne bucura de natură, sunete, picturi, culori, care ar putea să fie impulsuri pozitive umane, nu are nicio legătură cu înțelepciunea Cabala, iar tu poți continua să te bucuri de ele.

Cabala vorbește despre dobândirea sursei vieții, forța care susține toată natura și include universul nostru și pe noi. Prin urmare, noi nu sugerăm ca omul să renunțe la niciuna dintre plăcerile din această viață. Nu în mod absolut.

Tu poți să continui să te angajezi în orice dorești. Dar dacă ești angajat în mod serios în Cabala, va începe să te capteze și să ți se mute interesele la spiritualitate. Vei fi mai interesat de cauzele și efectele acțiunilor tale.

Cabala te introduce în sistemul de management al lumii, sistemul universului. Asta este cumva diferit de descoperirea sunetului pasărilor sau de tărăboiul culorilor.

Este bine să auzi că deja începi să realizezi că Cabala este sursa înțelepciunii. Această știință a fost revelată umanității acum 6000 de ani. Este cu adevărat ceva de învățat din ea. Este infinită, înțelepciunea profundă a legilor naturii, care revelează o imagine absolut completă, interconectată a universului.

În lumea noastră noi studiem biologia, zoologia, fizica, chimia, mii de feluri de știință despre lumea din jurul nostru. Iar Cabala este o singură știință care unește și dezvăluie în fața noastră toată natura ca un singur organism. Noi suntem în acest singur întreg așa cum sunt toate lumile, inclusiv lumea noastră și toate manifestările ei de la începutul creației la finalul ei.

O singură știință, o singură abordare deschide totul pentru tine. Prin urmare, aceasta este o dobândire unică.

Întrebare: Dar în același timp, noi nu încetăm să simțim frumusețea naturii, să iubim muzica clasică, etc.?

Răspuns: Totul este adevărat. Eu de asemenea iubesc muzica clasică, simt și mă bucur de frumusețea naturii. Eu în general sunt o persoană simplă, obișnuită.

Dar în același timp interconexiunea tuturor parților naturii pe care Cabala ni le revelează, ne furnizează o asemenea plăcere din conexiunea reciprocă, complementarea reciprocă a tuturor părților, tuturor legilor, tot ceea ce se întâmplă, că în mod precis în această dobândire a  contopirii tuturor proprietăților, legilor și gândurilor de la început la sfârșit, în dobândirea unității naturii unde o persoană găsește fericirea și statisfactia adevărată.

Tu începi să înțelegi măsură în care fiecare particulă, fiecare gând, fiecare mișcare este conectată în mod reciproc cu natură în mod etern. Orice se întâmplă, totul are locul său organic în sistem. Este cu adevărat dobândirea unității care dă omului plăceri imense.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/2/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: