Secretul nasterii sufletelor

Intrebare: Ce este conectarea dintre radacina sufletului unei persoane si abilitatea sau inabilitatea de a se conecta cu alte suflete, gradul dorintei de unitate?

Raspuns: Fiecare persoana in lume are o radacina a sufletului: o scanteie spirituala, un punct in inima. Acest punct se poate dezvolta intr-o asemenea masura incat persoana va fi atrasa spre ceva mai inalt, dincolo de aceasta lume. Apoi ajunge la stiinta Cabalei si intra in grup.

Acolo se afla de asemenea oameni al caror punct in inima nu s-a dezvoltat inca si fiecare isi traieste viata personala, materiala. Dar chiar daca acest punct “arde” cu putere intr-o persoana, si el doreste cu ardoare sa atinga spiritualitatea – Creatorul, scopul in viata si rostul sau – acesta este doar un punct si nu mai mult.

Ce ar trebui sa faca mai departe? Trebuie sa inteleaga ca sufletul acelei persoane este format din scanteile spirituale pe care le-a atasat acestui punct de fiecare dintre cele 7 milioane de persoane.Sufletul fiecarei persoane este agregatul unitatii tuturor acestor puncte impreuna. De aceea, daca acum ma unesc cu toti aceia care acum se afla la conventie, daca imi adaug aceste 600 scantei spirituale, atunci obtin puterea de unitate a tuturor celor 600 puncte impreuna.

Cum este asta posibil? Cum ma pot uni cu dorinta lor ca sa obtin spiritualitatea? Pot doar sa o fac cu ajutorul lui “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” pentru a deveni “un om cu o singura inima”, cum scrie in articol, “Matan Torah”.

Daca ma conectez cu ei in acest fel, atunci obtin un camp de unire – o dorinta constand din multe scantei. Ca atunci cand devenim “un om” si inauntrul acestei dorinte pot revela spiritualitatea.

Aceasta dorinta este numita vasul sau Kli-ul sufletului meu pentru ca eu am adaugat toate aceste puncte singur. Daca altcineva, unul din aceste puncte pe care mi le-am atasat, la fel ataseaza pe toata lumea, acesta va fi numit sufletul sau. Insemnand ca punctul sau este unul la care a adaugat celelalte puncte. Acesta este sufletul sau.

Fiecare persoana adauga toate punctele din afara, si in felul acesta I se formeaza sufletul. Dar daca nu si le ataseaza, atunci nu are suflet. Are doar punctul, radacina sufletului sau.

Conform acestei forte de unificare a acestor suflete in interiorul meu, cantitatea si forta unitatii dintre ele, inauntrul lor, eu dezvalui Lumina, viata, existenta. Pe masura ce se conecteaza intre ele, incep sa se uneasca si sa fie revelate in forma unui sistem singular, asemanator unui corp prin care sangele si limfa circula, impulsurile nervoase trec si in care diverse actiuni au loc. Incep sa simt viata acolo.

Imi adaug aceste puncte treptat. Conectandu-le, incep sa simt cum un dispozitiv mic se formeaza in interiorul meu: un embrion. Apoi creste, dezvoltand in decursul a noua luni. Simt cum  ii adaug mai multe si mai multe puncte, si astfel creste constant.

Diverse actiuni interioare au deja loc inauntrul lui. Un anumit fel de viata incepe sa se arate. Incep sa recunosc diferite procese in el, pana cand la final se naste. Asta inseamna ca incepe sa traiasca propria sa viata. Apoi se desparte de forta superioara si traieste prin propriile puteri. Acesta este sufletul. In acest fel fiecare din noi ne construim sufletul.

Din prima lectie de la Conventia de la Marea Moarta 2/24/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: