Sfaturi cabaliste pe scurt – 12/04/20

Întrebare: Umanitatea nu cunoaște conceptul și instrumentul numit intenție. Poate înțelepciunea cabalei să ne ajute să acționăm corect, reciproc folosindu-ne intențiile chiar și față de cei care nu au punctul din inimă?

Răspuns: Fiecare individ are o intenție. Atitudinea omului care cooperează cu alții este determinată de intențiile sale. Intenția este o componentă de bază a relațiilor noastre mutuale. Este însă necesar să învățăm cum să ne construim și cum să folosim intențiile, deoarece compatibilitatea noastră cu natura generală, globală și integrală depinde de ele.

Întrebare: Ce așteptări ar trebui să avem, cum se va schimba umanitatea ca rezultat al coronavirusului?

Răspuns: Nu fiți îngrijorați. Umanitatea a început deja să se schimbe și se va schimba tot mai mult. Dacă nu o va face, va apărea alt virus, apoi altul. Natura ne va lovi până când ne vom schimba.

Întrebare: Transmitem întruna iubire altora, dar uneori este dureros. Cum ne putem echilibra relațiile cu cei cu care nu ne înțelegem, cu cei care ne provoacă suferințe?

Răspuns: Dacă te găsești în societatea corectă, în care oamenii se înțeleg unii pe alții, trebuie să te cobori și să faci tot ce poți pentru ca ceilalți să aibă relații bune cu tine.

Comentariu: Vedem ce se întâmplă azi în lume, pe măsură ce coronavirusul se răspândește, oamenii se angajează în tot felul de „jocuri” cum ar fi marketingul, comerțul și tranzacțiile bancare.

Răspuns: Cred că, dacă acest virus nu va reuși, următorul va șterge totul și toate jocurile cu banii vor înceta să existe. Am încredere că așa vor sta lucrurile. În viitor vom suferi asemenea șocuri încât tot acest sistem de jocuri, acțiuni, cupoane, etc, se va contracta până la dispariție.

Întrebare: Cum se poate schimba frica noastră animalică cu frica de Creator?

Răspuns: Are loc doar atunci când știi că tot ce-ți cere Creatorul este benefic. Atunci frica animalică se transformă treptat în cea spirituală.

Întrebare: Ce profesiuni vor fi cerute în societatea viitoare?

Răspuns: În societatea viitoare cea mai cerută profesie va fi aceea de educator, o persoană care-i învață pe alții cum să coopereze mutual. Este exact ce predăm noi.

Întrebare: Deja simțim presiunea și tensiunea rezultate în urma izolării. Oamenii au obosit și încep să se angajeze în distrugeri și în atacuri personale. De ce?

Răspuns: Nervii oamenilor slăbesc și nu mai există nimic satisfăcător pentru ei.

Nu vor să se angajeze în procesul de auto-dezvoltare, în înțelegerea naturii și nici în formarea de conexiuni reciproce bune. Acesta este motivul apariției mișcărilor de stradă și a violării ordinii sociale. Se pot întâmpla multe atunci când închizi mai mulți oameni la un loc.

Întrebare: Grupul de zece poate fi format din membrii unei familii?

Răspuns: Mai bine nu.

Din emisiunea KabTV “Bazele cabalei” 4/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed