Simte partea ta eternă

198Cometariu: Spui că o persoană poate fi corectată doar văzând din perspectiva a ceea ce îi face sufletului. Adică, atunci când comit o infracțiune, văd ce fac față de partea mea veșnică atunci când dezvălui întreaga imagine a cauzei și efectului în sfera sa generală și nu într-o perioadă scurtă de viață.

Răspunsul meu: Chiar și într-o perioadă scurtă de viață, o persoană poate simți că totul este interconectat, poate înțelege că este conectat la un sistem comun și poate începe să realizeze că toți ceilalți oameni fac parte din el, că viața este scurtă și în curând o să descopere – fie în această viață, fie după – că, dăunând altora, practic își face rău lui.

Mai mult, acesta este răul cel mai direct pe care și-l provoacă pentru că, în realitate, toți reprezentăm un întreg. Pur și simplu nu vedem acest sistem pentru că ni se dezvăluie atunci când părăsim corpul nostru.

O persoană începe să stăpânească proprietățile părăsirii corpului fie în timpul acestei vieți, fie după ce corpul moare, dacă îi oferiți ocazia să o simtă cumva..

Dar este posibil. Aceasta este ceea ce se ocupă Cabala – o metodă de a stăpâni sentimentul că suntem un singur întreg. Numai în acest caz o persoană va avea o atitudine diferită față de ceilalți, ca față de sine. Așa este scris: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” pentru că în felul acesta ajungem la singura stare corectă care există de fapt în univers și doar ne este ascunsă.

Lumea secretă – cea pe care nu o simțim – ne include pe toți ca un întreg, ca celule ale unui singur corp..

De la KabTV „Prim-plan. Prezumtia de nevinovatie” 3/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: