Structura Universului, Partea a 6-a

Primirea conștientă a luminii

Întrebare: Tot ceea ce noi, oamenii, primim astăzi, sunt procese incontrolabile? Am o dorință de a primi, care vine din afară și nici măcar nu știu de unde se ivesc brusc aceste gânduri și dorințe. Nu am libertate de alegere în acest sens?

Răspuns:  Desigur.

Întrebare:  Atunci, ceea ce urmează este că ajungem la faptul că o persoană trebuie să aibă o putere care restricționează primirea și își controlează dorințele, ceea ce numim ecran?

Răspuns:  Abilitatea de a mă controla pe mine se află într-o acțiune specială, când mă pot ascunde de Creator, să tai legătura directă cu El, să tai instrucțiunile Lui, pe care le-am urmat instinctiv. Cred că nu o pot face acum. Fac o acțiune numită restricție (Tzimtzum), oprindu-mă în mod aparent de la Creator.

Și numai în măsura în care mă pot conecta la acțiunile Lui, le accept și le împlinesc, pe baza dorinței mele de a fi ca El, eu pot să primesc.

Adică, așa cum El dăruieşte, primesc și eu. Nu pot să mă îndepărtez de asta; Încă sunt în continuare primitor, dar primirea mea are deja o formă complet diferită, atunci când decid că am nevoie de ea pentru a fi similar cu Creatorul.

Dacă Creatorul dăruieşte, emană de la Sine, Însuși, atunci acțiunea mea de dăruire către El constă în faptul că eu, după restricție, mă deschid într-un anumit fel, într-o anumită măsură și primesc plăcere de la El, cu înțelegerea clară că fac asta pentru a-I face plăcere Lui. Iar asta este, în principiu, împotriva voinței mele.

Întrebare:  Așa disimulez  lumina Creatorului, adică plăcerea din dorința mea de a primi. Lumina este constantă, la fel ca soarele, acționează și dăruieşte mereu și dacă eu am un ecran, adică capacitatea de a controla fluxul de lumină, atunci o ascund de dorința mea de a primi. Este aceasta realizarea conștientă a Creatorului?

Răspuns:  Da! Și, atunci, dacă mă descopăr, aceasta se numește recepția conștientă a luminii sau o legătură specială cu Creatorul.

Din programul TV „Bazele Cabalei”, 27/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: