“Țările lumii a treia sunt destinate să fie sărace?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Țările lumii a treia sunt destinate să fie sărace?

Ce se întâmplă cu țările din lumea a treia este cauzat de civilizația europeană care înlocuiește mai multe dintre mentalitățile, culturile și tradițiile lor locale.

Acestor țări li s-au impus culturi și valori străine, perturbând dezvoltarea lor naturală și provocând corupția lor. Aceasta este ceea ce a dus la sărăcirea lor și la starea dezastruoasă a dezvoltării.

Cu toate acestea, dacă simțim că depindem unul de celălalt, de legea generală a naturii, care este iubirea, altruismul, interconectarea globală și interdependența, dacă vedem că în esență, fiecare dintre noi este o celulă dintr-un organism viu care depinde de funcționarea optimă a tuturor celulelor; dacă vedem că fiecare dintre noi este extrem de important deoarece suntem celule ale acestui organism viu și fără viața oricăruia dintre noi lumea este incompletă; dacă vedem imensitatea interdependenței noastre – atunci, desigur vom ști cum să tratăm toate națiunile și țările, inclusiv lumea a treia, cu iubire și înțelegere.

Apoi pacea în lume va apărea și va exista egalitate – dar pentru fiecare dintre noi în funcție de mentalitatea, cultura și toate circumstanțele însoțitoare.

Bazat pe o emisiune “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul dr. Michael Laitman din 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed