Tati exaltati si fiii lor egoisti

Baal HaSulam, „Arvut” (Garanţia reciprocă) „:”Patriarhii  au observat toată Tora, chiar înainte de a fi dată”. Acest lucru înseamnă că, din cauza exaltării sufletelor lor, au avut capacitatea de a atinge toate căile către Creator.

Patriarhii au aparținut vaselor pure, GE (Galgalta ve Eynaim) și astfel nu au avut nevoie de Tora, pentru că Tora este Lumina care corectează Aviut (profunzimea) din dorință, iar ei au fost puri. Întreaga Tora este dragoste și dăruire și-au putut observa aceasta din profunzimea și puritatea sufletului lor.

Cu toate acestea, toate vasele mai mici, nu au putut observa aceasta şi au trebuit să fie echipate cu dorințe suficient de profunde, care se corectează de către Lumina care Reformează și ar putea fi în cele din urmă detașate de la ea și de a primi Tora.

Vasele Hesed (milei), Gevura (vitejiei) și Tifferet (splendoarei) se corectează fără Lumina care Reformează, pur și simplu au aderat la Lumina Superioara din puritatea lor. Cunoşteau Tora intuitiv, din moment ce vasele lor le-au permis să cunoască despre acțiunile de a darui. Dar fiii lor, Netzach (etern), Hod (glorie, și Yesod (fundație), toate celelalte suflete care vin după ei, fac parte deja din vasele de primire și sunt, prin urmare, în imposibilitatea de a înțelege, de a simți, sau de a se corecta prin propria lor înțelegere și puritate.

Când vasele sunt mai groase, au nevoie de Lumina care Reformeaza. În primul rând trebuie să dezvăluie adâncimea profunzimii dorinței de a realiza cât de rău este pe nivelurile de Egipt și în timpul celor 400 de ani.

Aceasta este ceea ce a întrebat  Avraam: „Eu știu că aparțin HGT,  vaselor care sunt deja corectate, că suntem pur și că suntem mai aproape de Tine, dar fiii mei? Cum vor şti ei că vor moșteni pământul (lui Israel)? ”

Creatorul îi răspunde: „Nu vă faceți griji, ei vor fi în exil și vor acumula toată profunzimea necesară, iar apoi îşi vor da seama că au nevoie să fie conectaţi la Mine” Avraam a auzit și s-a calmat. Vasele de dăruire au o inclinaţie naturală către Creator, în timp ce vasele de primire pot stabili doar o parte din atitudinea față de Creator prin trecerea prin exilul care dezvăluie răul din ele.

Metoda de corecție este total diferită în vasele de dăruire, in GE, și în vasele de primire. Tații și fiii sunt două nivele diferite. Fiii sunt deja egoişti după cum putem vedea.

Din partea a cincea lecției zilnice de Cabala 6/05/14, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: