Termeni cabalişti: “Lishma”

Întrebare: Termenul cabalist Lishma este tradus ca „de dragul Creatorului”. Ce înseamnă aceasta?

Rǎspuns:  Se înțelege că întreaga creație, care este o dorință egoistă pentru propriul bine, trebuie să fie corectată, schimbată, ca și cum ar transforma-o dinăuntru, pentru a face totul nu pentru propriul bine, ci pentru binele Creatorului sau de dragul altora, ceea ce este practic același lucru.

Se spune: „De la iubirea de sine la iubirea prietenilor, și apoi la iubirea de Creator.” Adicǎ, este unul și același lucru. Numai iubirea Creatorului implică iubire universală, dincolo de toate diferențele dintre oameni. Înainte de asta, doar practicăm iubirea pentru prieteni.

Întrebare Deci dăruirea și primirea ar trebui să fie făcute nu de dragul meu, ci de dragul Creatorului? De ce?

Rǎspuns:  Pentru că în acest fel dorințele tale devin infinite și începi să simți ceea ce Creatorul simte în ele: eternitatea și perfecțiunea. Pare că dai, dar în realitate primești.

Întrebare:  La fel ca într-un singur organism, în care fiecare organ ia ceea ce are nevoie și dă restul organelor, ceea ce permite organismului să susțină viața în beneficiul tuturor. Cabala spune că toți trebuie să ajungem la această stare?

Rǎspuns: Trebuie să ajungem la cea mai perfectă, cea mai bună stare posibilă de mare împlinire și cunoaștere. Prin urmare, „Cabala” este tradusă din ebraică drept știința „primirii”.

Această primire poate fi veșnică și fără sfârșit, dar numai dacă funcționează împreună cu alții.

Întrebare:  Deci acest tip de interacțiune ar trebui să fie între toți oamenii?

Rǎspuns:  Da. Vă permite să primiți împlinirea veșnică și perfectă.

Întrebare:  Ce trebuie să se întâmple pentru ca aceasta să aibǎ loc?

Rǎspuns:  Recunoașterea răului în starea noastră actuală.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 6/17/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed