Terminologia cabalistică: „Spargerea Kelim”

Întrebare: Ce înseamnă spargerea Kelim – vase?

Răspuns: Spargerea Kelim înseamnă o dorință unică, care se rupe într-o multitudine de dorințe individuale.

Întrebare: Există un exemplu în acest sens în lumea noastră?

Răspuns: Mă îndoiesc, deoarece dorințele nu ne sunt foarte vizibile în această lume. Pot să vă dau un exemplu tehnic. Să zicem că motorul din mașina mea funcționează corect de mulți ani. Dintr-o dată, s-a întâmplat ceva și s-a desfăcut în multe părți diferite care trebuiau fixate, reglate și reconectate.

Întrebare: Cabaliștii folosesc limbajul într-un mod foarte interesant. Putem spune spargerea Kelim sau putem spune păcatul lui Adam. Sunt acestea două limbi diferite?

Răspuns: Da. Păcatul lui Adam este limbajul simțurilor și spargerea Kelim este limbajul cabalistic sau limbajul proprietăților mecanice.

Observație: Limbajul cabalistic este bun în măsura în care nu evocă nicio asociere în noi, în timp ce cuvântul „păcat” este asociat cu așa-numitele păcate, deși, în principiu, nu are nimic de-a face cu ele.

Comentariul meu: Da, este. Dar atunci, când aprofundezi știința Cabalei și înțelegi cum definește fiecare stare, nu contează cum o denumim.

Întrebare: De ce cabaliștii din trecut nu au explicat acest lucru? Doar cei mai recenţi cabaliști, Baal HaSulam și Rabash, au început să explice termenii cabaliști.

Răspuns: Cert este că generațiile anterioare au fost mai simple. Nu erau la fel de confuzi sau plini de egoism și nici nu trăiau într-o lume atât de complexă ca noi. Prin urmare, toate acestea le erau clare.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 17/06/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: