Timpul corectării universal

293Comentariu: Astăzi, inteligența artificială se dezvoltă cu succes; ea poate fi învățată atât principiile etice, filosofia și chiar alegerea morală. Dar dacă mașinile sunt programate de un sadic, vor depăși orice atrocități umane. În același timp, nu vor fi chinuite de conștiință, vor îndeplini fără cusur orice ordine.

Răspunsul meu: Dar nici oamenii nu sunt chinuiți de conștiință. Acest lucru nu necesită neapărat o mașină. Nu știm ce ne fac programatorii prin intermediul computerelor. Obiectivele lor sunt departe de a fi bune.

Întrebare: Unde poate duce acest lucru dacă omul continuă să meargă pe această cale în dezvoltarea sa naturală?

Răspuns: La realizarea răului naturii noastre, pe care trebuie să îl corectăm.

Dacă nu ne corectăm pe noi înșine, atunci vom întâlni în mod constant probleme interne, dureroase, crescând, personale, de care nu ne vom putea ascunde. Ei spun, aceasta este societatea, statul, lumea, nu sunt eu. Dacă nu ne ocupăm imediat de acest lucru, atunci ne vom conduce la moarte și nu imediat, ci printr-o mare suferință.

Orice problemă ne va afecta pe fiecare dintre noi din ce în ce mai mult până când vom decide în cele din urmă că trebuie să ne corectăm natura. Doar asta! Nu mai este nevoie de nimic. Natura noastră este sursa tuturor problemelor noastre.

Nu ar trebui să ne gândim la toate acestea ca la computerizare, programatori sau elite. Trebuie să corectăm natura întregii omeniri și a fiecărei ființe umane.

Din emisiunea de pe KabTV „Provocările secolului XXI de la KabTV. Introducere” 24.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: