Toată lumea doreşte conexiunea cu Creatorul

Î961.2ntrebare: Din punctul de vedere al Cabalei cu privire la munca spirituală, întreaga societate poate fi împărțită în trei părți:

„Israel” – oameni care se străduiesc pentru Creator.

„Egiptenii” – oameni pentru care spiritualitatea nu este deloc importantă și sunt ocupați să-și împlinească nevoile materiale.

„Mulțimea amestecată” – oameni care, pe de o parte, se tem de Dumnezeu și pe de altă parte, doresc să folosească conexiunea cu Creatorul de dragul lor, care este identic cu lucrul pentru Faraon.

Întrebarea este: Cum este posibil să-l folosești pe Creator sau conexiunea cu El pentru sine?

Răspuns: Dacă privești în jur, întreaga lume crede mai mult sau mai puțin că există o putere mai mare, Creatorul. Uite câte temple au fost construite pe Pământ și câte feluri de confesiuni s-au creat! Și totul este o expresie a dorinței omului de conexiune cu Creatorul. De fapt, practic nu există ateu real în lume care să se desprindă complet de Creator.

Comentariu: Se spune că doar doi la sută dintre oamenii din lume sunt atei.

Răspunsul meu: Dacă vă adânciți cu adevărat în această problemă, atunci veţi vedea că nu este cazul, deoarece punctul de conexiune cu forța superioară a fost stabilit de la început în noi. Orice persoană poate fi condusă într-o stare în care cere credință în Creator, deoarece fără aceasta nu va avea niciun motiv să trăiască și să se țină cumva de această lume.

Prin urmare, toți oamenii sunt clar împărțiți în două clase. Un fel sunt cei care duc o viață normală și folosesc legătura cu Creatorul pentru a le adăuga încredere și tot felul de senzații. Aceștia sunt credincioși obișnuiți de toate culorile și denumirile, indiferent de ce fel.

Pot fi foarte diferiți, opuși, chiar oponenți, dar încă mai cred într-o forță superioară, o numesc diferit și îmbracă conexiunea lor cu ea în diferite povești. Toate acestea se referă la cadrul cultural al conexiunii umanității cu Creatorul.

Și există oameni care doresc să dezvăluie cu adevărat această conexiune. Deci, ei o cer, vor să li se arate, vor să-l dezvăluie pe Însuși Creatorul, astfel încât El să se manifeste în ei la fel ca o persoană care știm că ar fi în fața noastră.

Așa cum în lumea înconjurătoare vedem natura minerală, vegetală, animală și umană, ei nu doresc o manifestare mai puțin evidentă a celui de-al cincilea tip de realitate – puterea superioară, Creatorul. Acest lucru trebuie clarificat: în ce formă și ce condiții există pentru ca aceasta să se manifeste. Dar, în principiu, o astfel de dorință există într-o persoană.

Prin urmare, înțelepciunea Cabalei spune că, dacă există o astfel de aspirație într-o persoană, atunci aceasta poate fi împlinită; trebuie doar să știm cum se face. Și atunci veți simți cum în lumea noastră, pe lângă speciile mineral, vegetal, animal și uman, există și un nivel superior – o forță care le controlează pe toate și determină absolut totul: trecut, prezent și viitor. Această forță puternică, mare, omniprezentă se poate manifesta și dezvălui oricărei persoane.

Știința Cabalei este sistemul de cunoaștere care ne pregătește pentru revelarea Creatorului și să îl putem înțelege treptat. Acesta este subiectul studiului și implementării ei.

KabTV “Stări Spirituale” 4/2/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed