Toți infractorii lumii – într-o singură persoană

Întrebare: Ce înseamnă definițiile „nu fura”, „nu comite adulter” și „nu ucide”? Despre ce sau despre cine vorbesc?

Răspuns: Despre fiecare dintre noi pentru că ucidem, furăm și comitem adulter în fiecare secundă.

Faptul este că suntem în stările noastre egoiste, necorectate, iar acest lucru înseamnă că efectuez aceste acțiuni. Dacă nu mi-am corectat calitatea de „nu ucide” sau „nu fura”, atunci sunt în ea.

Nu contează dacă o implementez sau nu. Judecata spirituală evaluează o persoană în funcție de potențialul său. Deci, dacă există o calitate în tine pe care o poți ucide într-o anumită stare, atunci tu ucizi acum, ceea ce înseamnă că nu ești un potențial criminal.

În lumea spirituală, nu este nevoie să aducem în mod specific o persoană în această stare. Deci, ești un criminal, un violator, un hoț și orice altceva.

Chiar în acest moment nu te deranjează. Dar va veni vremea când veți începe să simțiți toate calitățile potențiale nerealizate, ca fiind realizate în voi: acum ucid, acum violez, acum jefuiesc, acum am înșelat. Atunci ai sentimentul că ești responsabil pentru toată suferința din lume. Nu mai suporti asta.

În conformitate cu modul în care lumina acționează asupra unei persoane, aceasta arată cine este cu adevărat și, în același timp, îi arată din ce sursă provine lumina, apoi această diferență între de unde vine lumina, Creatorul și faptul că el este potențial în toate calitățile sale teribile, simte în el o stare teribilă interioară de rușine.

Această rușine care îl arde se numește iad. Este de fapt iadul. Prin urmare, o persoană este gata să scape de ea. Dar să scapi de ea nu este atât de ușor.

În iad sunt unsprezece luni – etape spirituale în care o persoană trece prin starea de a fi opus Creatorului, arzând în interior de simţirea teribilă a diferenței sale față de Creator atât de mult încât după aceste unsprezece luni își corectează starea către echivalența de formă cu Creatorul și ajunge în starea numită paradis.

KabTV “Puterea Cărţii  Zohar” #9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed