Totul este obținut prin puterea rugăciunii

624.02Tot ceea ce ni se cere este dorința de a ajunge la dăruire, credința deasupra rațiunii. Eforturile noastre sunt o rugăciune care se ridică precum plânsul unui bebeluș. Mama știe cum să-i răspundă. Bebelușul nu știe ce cere. Pur și simplu se simte rău și plânge. Dar mama înțelege ce nevoie are bebelușul ei, fie că trebuie să-i dea apă, să-l hrănească sau să-i schimbe hainele.

Copilul în sine nu știe acest lucru; el doar ridică o cerere. Și noi, de asemenea, trebuie să ne asigurăm că ridicăm cererea noastră către Creator. Această cerere nu trebuie să fie verificată.

Nu vom putea determina niciodată ce ne lipsește pentru următoarea stare.

Este imposibil și nu putem ști ce vrem de la Creator. La urma urmei, acest lucru aparține deja gradului următor. Vrem doar să dăruim Creatorului, iar Creatorul știe din asta ceea ce El trebuie să ne ofere, astfel încât, primind-o, vom fi capabili să dăruim Lui.

Îi cerem Creatorului să creeze în noi un Kli de dragul dăruirii, Lishma, din care să ne putem îndrepta apoi către El în mod corect. Sunt două acțiuni aici una după alta.

Cum pot fi sigur că, dacă Creatorul îmi răspunde la rugăciune, voi primi acest răspuns de dragul dăruirii și nu îl voi folosi în mod egoist? Răspunsul în sine construiește un Kli în interiorul nostru, pentru a primi în forma corectă. Răspunsul care vine de la Creator este înfășurat din toate părțile în dorința de a dărui; adică primim un pachet gata făcut cu lumina directă plasată în interiorul luminii reflectate.

Toată munca noastră este de a obține dorința pentru a dobândi o dorință, adică de a face dorința noastră să fie asemenea dorinței Creatorului.

Nu avem nicio dorință de a dărui Creatorului, dar treptat construim această dorință în noi înșine prin cererile noastre către El. Dacă cererile vin din grupul de zece ca dintr-o singură inimă, chiar dacă sunt asamblate din mai multe inimi care diferă una de cealaltă, atunci simțim răspunsul Său din ce în ce mai mult, fiecare în sine. Apoi ne unim din nou pentru o cerere comună către Creator.

Este ca bătaia inimii: primim – dăruim, primim – dăruim. Grupul de zece funcționează așa cum funcționează inima.

În primul rând, avem nevoie de grupul de zece pentru această cerere, astfel încât să ne adresăm Creatorului din dorința noastră comună. În caz contrar, va fi o agitație inutilă; fără grupul de zece, nu vom fi niciodată capabili să țintim spre Creator.

Din lecția zilnică de Cabala 18/9/21 „Totul este obținut prin puterea rugăciunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed