Trecerea spre grupul de zece al lumii

Extinderea și contracția sunt semne ale vieții spirituale de înțeles doar pentru cei care au făcut progrese foarte bune. Datorită congresului, prin conexiunea noastră, ajungem la o putere mai mare a vasului spiritual, aproape de revelarea Creatorului. Putem vedea aceste exemple în lumea noastră: copiii mici au nevoie de cărți cu imagini colorate mari, blocuri mari de construcție. Pentru profesioniști, specialiști cu experiență, câteva cuvinte sunt suficiente pentru a înțelege mai mult decât ar înţelege un începător dintr-o poveste lungă.

Extensia și contracția se petrec în interiorul grupului și în interiorul unui individ, pe măsură ce ei se apropie mai mult sau se depărtează de Creator. Așa se joacă Creatorul cu noi, deoarece suntem întotdeauna între două forțe, aparent negative și pozitive. Prin urmare, numai datorită conexiunii noastre în grupul Cabalistic din întreaga lume (Kli-ul spiritual mondial) putem obține forță mai mare și să dezvoltăm rapid calități spirituale în sistemul general.

Nu puteți observa multe detalii într-un mic grup de zece, dar dacă grupurile de zece se extind, se pot face mai multe descoperiri. Chiar și incapacitatea noastră de a ne uni este o revelare importantă pentru înaintarea noastră. Fenomenele, proprietățile și defectele descoperite într-un grup mare sunt, de asemenea, prezente și la un mic grup de zece, dar sunt nedetectabile.

Gândeam că totul este în regulă, că suntem uniți, dar acum intrăm în Kli-ul mondial comun și realizăm câtă tulburare, contradicție și neînțelegere există. Trebuie să ne dăm seama că generalul și particularul sunt egale, în spiritualitate. Pur și simplu am mărit scala și, de parcă sub o lupă, putem vedea în uriașul grup de zece al lumii, toate lucrurile care erau de asemenea prezente într-un mic grup de zece. Este un singur sistem.

Prin urmare, este foarte benefic să ieșiți din grupul personal de zece și să vedeți Europa ca pe un grup de zece. Desigur, vom găsi acolo confuzie și lipsă de conexiune, un amestec de toate limbile și o multitudine de alte probleme. Dar fără îndoială că toate aceste probleme sunt prezente și la fiecare dintre grupurile de zece mici, care vorbesc aceeași limbă și trăiesc în același oraș.

Principiul este: intrăm într-un Kli mare pentru a vedea ceea ce era imposibil de observat într-un Kli mic. Acesta este un beneficiu specific care ne ajută cu adevărat să avansăm.

Expansiunea, respirația pe care o luăm atunci când ieșim afară, ne umple de aer exterior rece. Nu vă temeți de acest frig, de această confuzie, distanță, contradicții, lipsa de înțelegere și rezistența grupurilor și a persoanelor care nu doresc să se conecteze. La urma urmei, ne regăsim în Babilon unde domnește fragmentarea, dar noi suntem cei aleși care trebuie să arate calea către unitate, la fel ca grupul pe care l-a adunat Avraam. Să interiorizăm această lucrare extraordinară pe care a făcut-o Avraam.

Trebuie să văd întreg congresul european ca fiind propriul meu grup mic de zece, cu care sunt obișnuit, unde mă simt acasă, printre oameni apropiați. Voi rămâne în același grup de zece, dar voi vedea ce este de fapt ascuns în el, în fiecare dintre prieteni și în toți împreună. Este un exercițiu foarte important care îmi crește dorința și creează un nou Kli, cu toate detaliile spulberării care au fost neobservate înainte. Acum văd totul și sunt gata să lucrez pentru a face o corectare spirituală. 1 (Minutul 0:20)

Ieşirea în Kli-ul general de zece îmi permite să mă cufund mai adânc în propriul meu grup de zece personal. Grupul meu de zece avea zece prieteni și acum există un grup întreg în locul fiecăruia dintre ei, fiecare prieten a devenit câte zece. După aceea, fiecare persoană din acel grup de  zece devine 10 și așa mai departe. De fiecare dată înmulțim de zece ori: 10 -> 100 -> 1.000 -> 10.000.

Personal, nu dețin instrumentele necesare pentru detectarea unor detalii atât de fine. Am nevoie de un microscop pentru a vedea ce se află în interiorul fiecărui prieten. Pentru a-mi înțelege grupul de zece, trebuie să dezvălui fiecărui prieten care are un al doilea grup de zece în el, și un al treilea și al patrulea etc., până când cei zece prieteni vor acumula 600.000 de oameni.

Toate miliardele de persoane sunt incluse în prietenii mei din grupul de zece ca fiind Sefirot-ul lor personal. Văd doar principalul, Sefirot-ul general și nu pot înțelege nimic, deoarece aceasta este o acumulare a tuturor Sefirot-urilor personale care stau în spatele lor.

Dacă nu văd miliardele de persoane incluse în prietenul meu, în toate detaliile, nu mă pot conecta la ele. Fără o conexiune cu ei, nu mă pot conecta la Creator și nu-L percep și nici nu-l pot înțelege sau simți! Corectarea presupune unitatea completă a tuturor locuitorilor din lumea noastră, a tuturor sufletelor, ca un singur sistem. Continui să văd grupul meu personal de zece, în fața mea, dar încep să înțeleg că în interiorul lui se află întreaga lume.2 (Minutul 22:30)

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/29/19,, Beneficiul trecerii într-un grup de zece global – contracție și extindere ”(Pregătirea pentru Convenția din Bulgaria)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed