Trei feluri de credință

Întrebare: În articolele lui Rabash este scris : credința este intenția omului de a-i dărui aproapelui său, de a se gândi la el etc., iar iubirea de sine este intenția de a primi pentru sine. Este ceea ce numim în rațiune?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Simțim și înțelegem acest lucru. Vedem un anumit beneficiu în asta. Este posibil să spun că încrederea în Cabala este ceva în care nu simt nici un beneficiu evident pentru mine?

Răspuns: Desigur. Pentru a dărui, trebuie să nu te simți pe tine, ci un străin, ce are nevoie el personal și atunci începi să accepți împlinirea doar pentru a-i lui satisface dorințele. Astfel, este realizată credința ta.

Și după realizarea ei, apare o nouă dorință și trebuie să stabilești un alt scop, și tot așa.

Observație: Este similar cu știința sau sportul: îți fixezi un scop, iar starea pe care încă nu ai obținut-o se numește credință. Și ceea ce ai obținut deja se numește rațiune, iar apoi, din nou, ceea ce este obținut devine rațiune și se adaugă la rațiunea precedentă.Acesta este opusul a ceea ce știm în lumea noastră când mi s-a spus ceva și trebuie să cred. O astfel de credință este numită credință sub rațiune.

Comentariul meu: În plus, în lumea noastră, fac totul de dragul de a primi. Sunt gata să cred pe oricine pentru a mă împlini.

Observație: De exemplu, mi s-a spus: există o anumită forță superioară, Creatorul. Dacă eu cred doar în ea și nu verific, atunci aceasta este credința sub rațiune. Și dacă încep să verific, să explorez: cine este El, ce este El, care sunt proprietățile Sale, cum pot realiza aceste proprietăți, aceasta se numește credință în rațiune.

Comentariul meu: În acest caz, crezi în măsura rațiunii tale. Și dacă nu mai verifici și poți face actul de dăruire, atunci această credință este deasupra rațiunii.

Astfel, credința sub rațiune este munca de dragul cunoașterii, de dragul împlinirii, atunci când nu verifici, ci pur și simplu crezi orbește.Credința deasupra rațiunii este atunci când ai verificat de zeci de ori, ai văzut că acest lucru este complet nerealist dar îl faci oricum.Credința în rațiune este atunci când verifici și știi, adică atunci când credința și cunoașterea se susțin reciproc.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” 1/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed