“Turcia în creştere” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Turcia în creştere

Mutlu Meydan este un student de-al meu de mult timp. Deși s-a născut în Turcia, a descoperit înțelepciunea Cabala și a început să studieze cu mine în timp ce locuia la Sydney, Australia. Asta a fost acum mai bine de douăzeci de ani. Urmându-și inima, s-a mutat în Israel pentru a fi cu grupul de studiu pe care îl conduc în Israel și pe când era aici a început să predea Cabala oamenilor din Turcia. În urmă cu câțiva ani, s-a mutat acasă și de atunci și-a dedicat fiecare minut liber studenților săi.

Am petrecut tot weekendul trecut cu studenții cărora Mutlu le-a prezentat Cabala și am fost încântat. Întrebările lor, înțelegerea principiilor înțelepciunii și dorința lor de a se conecta unul cu celălalt de la inimă la inimă pentru a dezvălui ceea ce învață Cabala mi-au umplut inima de bucurie. Sunt recunoscător lui Mutlu și mai mult decât atât, încântat să descopăr că în sens spiritual Turcia este o țară în plină ascensiune.

Națiunea turcă este una veche, cu un trecut glorios și un prezent unic. Este un centru de culturi și credințe, iar populația sa este diversă. Pe de o parte este membră a NATO și pe de altă parte este o țară musulmană, ceea ce îi conferă o poziție esențială în politica internațională.

Studenții turci în Cabala sunt unici printre studenții mei din întreaga lume prin faptul că sunt tineri, majoritatea sub treizeci de ani. De obicei, oamenii descoperă înțelepciunea Cabala nu înainte de sfârșitul anilor 30 sau începutul anilor 40, când încep să se întrebe despre sensul vieții. Însă în Turcia persoanele cu vârsta de 18 ani sau puțin mai mari își pun deja aceste întrebări serioase și sunt dispuși să depună eforturi pentru a găsi răspunsurile.

În weekend am petrecut ore întregi împreună, conversând și învățând, iar oamenii au fost pe deplin implicați, atenți și au răspuns inteligent la răspunsurile mele date întrebările lor. Dar cel mai important, au fost afectuoși unul față de celălalt, ceea ce indică faptul că au înțeles cu adevărat esența înțelepciunii: conexiunea și iubirea față de ceilalți.

Înțelepciunea Cabala învață cum să conectăm inimile oamenilor deasupra prăpastiei culturii, credinței și etniei. Evident, această idee se potrivește cu oamenii minunați pe care i-am întâlnit în Turcia și mi se pare că vor urma mulți alții. Având în vedere poziția centrală a Turciei în lume, cred că dacă mai mulți oameni îmbrățișează principiile unității mai presus de diferențe, țara va avea un efect semnificativ și pozitiv asupra întregii lumi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: