Umanitatea versus Adam

600.04Comentariu: Națiunile lumii încă îl acuză pe Adam de căderea în păcat, iar acum suntem chinuiți din cauza a ceea ce a făcut el pe Pământ.

Răspunsul meu: Nu vorbim despre o persoană din lumea noastră, ci despre construcția spirituală a lui Adam HaRishon. Suntem consecința sa, părțile sale, pe măsură ce sufletul său s-a sfărâmat în multe suflete și aceste fragmente există în fiecare dintre noi.

Comentariu: Adică umanitatea se înșală în faptul că el este de vină pentru toate necazurile noastre. De fapt, tot ce s-a întâmplat ar fi trebuit să se întâmple.

Răspunsul meu: Cine poate vorbi despre asta ?! Ce înțelege omenirea despre construcția lui Adam HaRishon (primul om) și căderea sa de la nivel spiritual în lumea noastră?

Toate acestea stau la nivelul lumii lui Atzilut. Este necesar să se studieze structura lumilor superioare, sistemul lor, funcționarea acestuia și modul de menținere a echilibrului. Acestea sunt sisteme uriașe de autoguvernare din care coboară asupra noastră toate semnalele de control, care primesc reacții de la noi și sunt rearanjate în consecință pentru a ne conduce constant înainte.

Acesta este un sistem imens, împotriva căruia Pământul și universul nostru nu sunt luate în considerare, deși este centrul atenției întregului sistem. Suntem cei mai mici.

Prin urmare, a spune că putem da vina pe cineva care ne folosește creierul, înțelegerea noastră, este o prostie. Este ca și cum un copil își ceartă părinții spunând: „Mama este rea, nu-mi dă asta!”

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: