Un oraș sfânt înconjurat de un zid

Tora, Leviticul 25:29: De va vinde cineva casă de locuit într-un oraș înconjurat de zid, poate să o răscumpere până într-un an de la vânzarea ei. Timp de un an poate să o răscumpere.

Dacă îmi vând casa, am dreptul să o răscumpăr în timpul unui an. Un an reprezintă o secvență neîntreruptă a dorințelor și calităților mele cu care mi-am început ciclul de corectare și cu care îl închei.

Orice așezare este considerată oraș dacă este înconjurată de un zid. Altfel, nu este oraș. Noi nu putem să numim, de exemplu Moscova, oraș în timp ce Kremlinul, care este în Moscova dar este înconjurat de zid, da.

În Israel sunt șase astfel de orașe: Ierusalim, Tiberia, Ako și Yafo. Din punct de vedere spiritual, Lumea de Ațilut este numită oraș și zidul este Parsa (Întoarcere) care îl înconjoară și îl păzește de dușmani.

Asta înseamnă că omul ia toate calitățile corectate din el și le conectează astfel ca ele să poată lucra în interiorul lui ca un sistem și, astfel, el construiește protecția din jurul sistemului. Sistemul corect deja se aseamănă într-o anumită măsură cu Creatorul. Lumina Superioară luminează în el și ea are calitățile Creatorului, calitățile iubirii și dăruirii reciproce.

Îl protejez cu un zid și, tot ce este în afara zidului sunt dorințele mele încă necorectate – nomazi, tâlhari, animale sălbatice, etc. Mai mult, acest teritoriu nu începe chiar de lângă zid. La o distanță de 70 de pași de zid este încă o centură de protecție care aparține orașului. Apoi, sunt încă 2000 de pași de câmpuri și grădini care aparțin, de asemenea, tot orașului.

După asta, există un teritoriu al dorințelor mele impure și nu este de dorit să te duci acolo. De aceea, legea vânzării și cumpărării este menită să țină dorințele impure să nu intre în oraș. Eu nu păzesc numai cetatea din mine, dar o și aranjez. Tot timpul mă gândesc cum să o fortific.

Din KabTV „Secretele Cărții Eterne”

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: