Unicitatea forței care ne guvernează, partea 2

Teatrul Creatorului

Articolul lui Baal HaSulam, Shamati 1, „Nu există nimeni altcineva în afară de El”: Se consideră o corectare numită „stânga respinge și dreapta apropie”, ceea ce înseamnă că ceea ce stânga respinge este considerat o corectare.

„Stânga respinge” înseamnă respingerea, adică ascunderea Creatorului atunci când devenim nesiguri în legătură cu El. Începem să credem că există alte forțe, opuse Lui.

Ni se pare că există fie disheism, adică un Creator rău și unul bun, unul împotriva celuilalt, pentru că percepem lumea ca atare sau politeismul, adică multe forțe din lume care se află în relații opuse. Acest lucru este conceput și realizat în mod intenționat.

Aceasta înseamnă că în lume există lucruri care, pentru început, urmăresc să abată o persoană de la calea cea dreaptă și prin care este respinsă din Kedusha [sfințenie]. Există în mod special forțe, fenomene și acțiuni care sunt plasate inițial în fața unei persoane cu intenția de a alunga o persoană, îndepărtându-o de la eforturile pentru Creator, aruncând-o de la gândul că o singură forță, un singur Creator, acționează asupra lui.

Astfel, aceste respingeri ajută o persoană, deoarece, cu ajutorul lor, cineva primește o nevoie, o dorință completă ca Creatorul să-l ajute să-L reveleze. Altfel, el nu s-ar fi putut defini în niciun fel în această lume.

Cu aceasta, o persoană vrea să înțeleagă cine o controlează, cine îi determină gândurile, acțiunile și tot ceea ce s-a întâmplat în trecut, care se întâmplă în prezent și care se va întâmpla în viitor. Pe de o parte, este clar că acest lucru se realizează sub influența unei singure forțe a naturii.

Pe de altă parte, această forță se răsucește constant și ne atrage în diverse circumstanțe și atribuim tot ceea ce se întâmplă altor oameni, evenimentelor și diverselor autorități, ca și cum ar controla în mod independent atât lumea cât și viața noastră.

Astfel, mă îndepărtez de definiția unicității guvernării Creatorului. Nu pot menține faptul că o singură forță mă controlează așa. Văd tot timpul contradicții în acest control.

De ce face Creatorul asta? Așa se face că, în toate aceste contradicții, L-am putut descoperi prin propria noastră voință, în ciuda faptului că eu cad subit sub puterea poliției, a statului, a rudelor, a familiei și a copiilor. Prietenii mei mă influențează și, deodată, o face și altcineva.

De fapt, trebuie să stabilesc clar că mă aflu doar în domeniul Creatorului și nu este nimeni altcineva care mă controlează, mă introduce și mă retrage din toate aceste stări și înlocuiește alte surse de influență asupra mea.

În fiecare clipă, trebuie să mă îndrept prin toate presupusele surse pământești către El și să știu clar că El face totul prin marionetele sale, familia mea, prietenii, dușmanii și chiar politicienii. Întreaga imagine pe care o văd în fața mea și numesc „această lume” este un teatru prin care Creatorul acționează asupra mea. Trebuie să conectez acest întreg teatru la El, în fiecare acțiune a Lui.

Din KabTV “Fundamentele Cabala” 11/24/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: