Următorul Holocaust, în America? (Times of Israel)

6The Times of Israel a publicat noul meu articol Următorul Holocaust, în America?

Întrucât subiectul antisemitismului umple din ce în ce mai mult inimile poporului evreu de frică, precum și titlurile știrilor zi de zi, am citit astăzi cu studenţii mei, câteva pagini ale noii mele cărți “Alegerea evreiasca: Unitate sau Anti-Semitism”. A fost remarcat modul în care ritmul creșterii antisemitismului este cum nu a fost niciodată până acum.

Viteza fără precedent a creșterii antisemitismului

Datorită accelerării rapide a extinderii antisemitismului, două exemple din cartea pe care am menționat-o, despre ascensiunea antisemitismului în SUA, care sunt din martie și aprilie 2019, par deja învechite. Adică, exemplele pe care le avem la sfârşitul deceniului, sunt deja mult mai agresive.

Într-o scrisoare din 29 decembrie 2019, senatorul Statului New York, Simcha Felder, membru al Statului New York, Simcha Eichenstein și doi consilieri ai orașului New York, Chaim Deutsch și Kalman Yeger, s-au adresat guvernatorului orașului New York, Andrew Cuomo și au descris cum:

 „Infracțiunile din ură antisemită au crescut într-un număr înfricoșător de mare în ultimele câteva luni. În ultimele câteva zile, în special, evrei ortodocși identificabili, din zonele pe care le reprezentăm, au fost vizați de o violență nevăzută în istoria modernă. Evreii ortodocși sunt în mod regulat asaltați, amenințați, înjunghiați și asasinați, în număr tot mai mare. Acesta a fost descris în mod corespunzător drept un „pogrom în derulare lentă”. Scriem pentru a vă solicita să declarați starea de urgență. … Mai simplu spus, nu mai este sigur să fii ortodox identificabil, în statul New York. Nu putem să cumpărăm, să mergem pe stradă, să ne trimitem copiii la școală sau chiar să ne închinăm în pace.”

Mai mult, fostul Senator democrat al Statului New York și gazda emisiunii de radio Dov Hikind au menționat că „Dacă ați fi întrebat evreii, în urmă cu 20 de ani, dacă se poate întâmpla un Holocaust în America, ați fi primit acelaşi răspuns: „este imposibil, nu în America”. Ei bine, nu mai este cazul. Ce se va întâmpla în continuare?”

În anii 2000, am vorbit despre antisemitism în SUA, ca fiind o problemă viitoare și m-au luat în râs.

În anii 2010, când antisemitismul și-a început ascensiunea exponenţială în SUA și în întreaga lume și a început să devină recunoscut, ca fiind o problemă, am vorbit apoi, că următorul Holocaust ar putea avea loc în SUA.

Astăzi, la începutul noului deceniu, putem observa cum iese la iveala conștientizarea posibilității ca următorul Holocaust să aibă loc în America.

Într-adevăr, cum a întrebat Dov Hikind, atunci ce urmează?

Trecerea decisivă de la diviziune la unitate

Legile naturii duc societatea umană la o conexiune mai strânsă, iar poporul evreu, fie conștient fie nu, deține o metodă de a face o schimbare cheie în realizarea pozitivă a acestei conexiuni – capacitatea de a se uni mai presus de toată sciziunea socială crescândă, așa cum este scris în cuvintele, „dragostea va acoperi toate fărădelegile”, pentru a transmite o astfel de abilitate tuturor oamenilor lumii, adică de a fi „o lumină pentru naţiuni”.

Natura ne cere să încetăm să mai fim o forță distructivă și dezbinatoare și să începem să devenim o forță pozitivă și unită.

Dacă eşuăm să inițiem pornirea corectării poporului evreu, începând să punem în aplicare unitatea, peste diferenţele dintre noi, vom simţi presiuni din ce în ce mai mari. Presiunile nu vor fi doar în SUA, ci peste tot în lume, inclusiv în Statul Israel, unde ne-am putea aștepta la din ce în ce mai multe sancţiuni și constrângeri. Am continua apoi să ne întărim securitatea, până când ne vom simți blocați în mica noastră cetate, cu forţele inamice care ne înconjoară din toate părţile.

Și dacă acest lucru nu va reuși să ne împingă spre unitate, atunci ne-am putea aștepta la astfel de evenimente, chiar la eliminarea Statului Israel și la astfel de dezastre, în care, așa cum au scris Cabaliștii, ar rămâne doar un grup mic, să se unească deasupra tendinţelor noastre dezbinatoare.

 „Dacă ruina totală pe care sunt sortiți să o aducă în lume nu este încă evidentă pentru lume, ei pot aștepta un al treilea război mondial sau un al patrulea … iar relicvele care ar rămâne după ruină nu ar avea altă opțiune decât să-și asume această muncă, în care atât indivizii, cât și națiunile nu vor lucra pentru sine, mai mult decât este necesar pentru susținerea lor, în timp ce orice altceva ar face va fi pentru binele altora.”Yehuda Ashlag, Scrieri despre Ultima Generaţie.

Cu cât ne dăm seama mai repede că unitatea noastră provoacă unitatea societății umane, ca un întreg și că, făcând acest lucru, vom experimenta un răspuns complet pozitiv, armonios, pașnic și apreciativ din partea lumii, atunci cu atât mai devreme putem inversa tendința de antisemitism și să ne regăsim într-o lume armonioasă. Unindu-ne, ne îndeplinim rolul nostru în lume și stabilim un nou echilibru de forţe între umanitate și natură.

Primul pas către Unitate

Primul pas către unitate este să înțelegem nevoia de a ne salva de distrugere, împreună cu nevoia de adaptare la tendința de conexiune a naturii. Dacă facem acest lucru, vom vedea că fenomene incredibile se desfășoară în fața ochilor noștri: o inversare completă a antisemitismului, către opusul său – iubire și apreciere pentru poporul evreu, care aduce unitate și lumină în lume. Pur și simplu, nu ar exista pentru nimeni niciun motiv să urască evreii, deoarece oamenii ar ști să se unească, iar oamenii uniți nu se urăsc unii pe alții și nici cei care învață și încurajează unitatea lor.

Nu avem nevoie de căile lungi, dureroase, pentru a ajunge la o astfel de stare. Începând să gândim și să acţionăm în direcția unității tuturor evreilor, chiar acum, putem începe să fim pionierii unei transformări pozitive epice și istorice.

Noua mea carte, “Alegerea evreiasca: Unitate sau Anti-Semitism” este acum disponibilă pe   Amazon şi Laitman Kabbalah Publishers.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: