Viața nouă nr. 653 – Chanukah: Corecția Lumii

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Rezumat

Progresam în mod constant catre un întuneric mai mare, deoarece lumea este condusă de puterea crescândă a ego-ului. In prezent, suntem pe cale de a încheia perioada ego-ului in curs de dezvoltare, epoca ego-ului și-a urmat cursul. Pe de o parte, războaiele și suferința, pe de altă parte, educația și sensibilizarea; oricum, avansam spre epoca echilibrului cu natura.

Este posibil să continuam să încercam să corectam lumea în loc să corectam persoana, dar aceasta nu va ajuta. Întunericul vine pentru că noi nu suntem conectati între noi, nu avem avantaje unii de la altii, iar problemele noastre provin de la aceasta.

Chanukah simbolizează trezirea; oamenii își dau seama că doar conexiunea ii poate salva. Percepția greacă ne spune că noi nu trebuie să ne corectam, ci sa corectam lumea, care este opusa iudaismului. Cum ne putem calibra corect? Prin conectarea „ca un singur om cu o singură inimă”, atunci vom vedea totul corect. Astăzi, abordarea egoista greacă a intrat în faliment și necesită o nouă abordare a conexiunii și a echilibrului.

Înțelepciunea Cabala ne învață că noi vedem lumea prin lentile ce distorsioneaza și acestea ar trebui să fie înlocuite. Avem nevoie să omoram paradigma greacă, care a existat între noi și sa trecem la percepția lumii conform înțelepciunii Cabala.

Răspunsul la problemele cu ecologia? Abordarea greacă spune „summit climatic”; înțelepciunea Cabalei spune educație, apropiere și conexiune. Astăzi, conducem lumea cu conceptul grec – știință și tehnologie – în loc de corectare a persoanei. Esența războiului dintre greci și macabei era despre cine avea nevoie de corectare, lumea sau omul.

Din emisiunea de pe KabTV lui „New Life nr. 653 – Chanukah: Corecție Mondială,” 12/1/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: