Viata Noua nr. 678-613 Mitzvot (Porunci) și percepția realității

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Există forțe care stau la baza realitatii care preced chiar crearea unor particule elementare. Un om de știință nu poate percepe forțele care existau înainte de materie  în timp ce un cabalist, care  schimbă percepția lui asupra realității, poate. In studiul forțelor de dinainte de crearea materiei, găsim răspunsuri pentru scopul existenței noastre și ţelul acesteia.

La început, a fost o Lumina, o forță superioară, care a vrut să dăruiască și a creat întuneric, care este dorinţa de a primi abundența sa. Lumina si întunericul – dorinţa de a dărui şi dorinţa de a primi, sunt două atribute care au creat prin conectare cinci lumi.

Lumea noastră a fost creată astfel încât omul să simtă că nu este mulțumit de forța de a primi singur și vrea, de asemenea, să dăruiască. Azi, când ne dezvoltam, vom vedea că ego-ul este o forță distructivă și astfel, înțelepciunea Cabala, vine să ne învețe cum să chemăm forţa pozitivă, foraţa care este trezită prin exerciții speciale privind relaționarea dintre noi, care atrag Lumina care ne Reformează .

Egoul este construit în om pe 613 nivele interioare; ele sunt 613 dorințe care trebuie  corecte de la primire la dăruire. Prin dorințele care sunt corectate pentru dăruire, vom începe să percepem lumea superioara, care este o rețea de forțe care opereaza asupra lumii noastre și controlează fiecare detaliu în ea.

Conform intelepciunii Cabalei, observam ca Tora si Mitzvot se referă la corectarea celor 613 dorințele egoiste prin puterea Luminii.

Din emisiunea de pe  KabTV  ” Viata Noua nr. 678-613 Mitzvot (Porunci) și percepția realității”, 1/19/16

Linkuri în limba engleză

Video: Play Now | Download Audio: Play Now | Download

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: