Viața sub o umbrelă spirituală

232.04O conexiune adevărată cu prietenii înseamnă că ne simțim sută la sută conectați și ne înțelegem unul pe altul.

Conexiunea interioară depinde de inimă, de cât de mult vrem să ne deschidem inima către Creator și să-L lăsăm să intre în această inimă, astfel încât în interiorul acestei inimi să-l simțim pe Creator, să înțelegem ce vrea El de la noi și să înțelegem ce vrem noi  să-I dăm Lui.

Creatorul vrea ca noi să apreciem viața interioară mai mult decât viața externă. Adică, legătura cu Creatorul ar trebui să fie pentru noi prima, iar orice altceva ar trebui să fie secundar și temporar. Dacă reușim să ne îndreptăm spre asta, va fi deja un succes semnificativ și vom vedea că avansăm.

Dacă nu reușim să ajungem la o astfel de atitudine, atunci treptat vom începe să ne îndepărtăm de calea spirituală, să ne întoarcem la activitățile acestei lumi și să ne întoarcem în roata ei între cumpărături, muncă și divertisment.

Cu toate acestea, metoda Cabala nu implică neglijarea vieții externe. Se bazează pe creșterea importanței vieții spirituale, nu pe scăderea importanței vieții corporale. Dar importanța spiritualității ar trebui să fie mai mare decât orice împlinire fizică.

Indiferent câtă presiune îmi pune viața corporală – familia, munca și alte nevoi – mai presus de toate, prețuiesc spiritualitatea. Îmi evaluez întreaga viață în ceea ce privește cât de mult poate ajuta la progresul meu spiritual sau să o distrugă.

Ridic spiritualitatea mai presus de orice, și pun viața corporală dedesubt, sub această umbrelă. Apoi totul este dintr-o dată ușor de aranjat. O persoană trebuie doar să fie de acord că aceasta ar trebui să fie abordarea ei față de corporalitate și spiritualitate.

Corporalitatea este necesară tocmai pentru a ridica spiritualitatea deasupra minţii tale. Este ca două straturi paralele: viața spirituală deasupra și viața corporală în jos, şi în orice situație din viață menținem această atitudine.

Din Lecţia zilnică de cabala 1/31/23, Zohar pentru toți „Introducere în Cartea Zohar”, „În noaptea miresei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: