Viitorul este perfect

Tora, Deutoronomul 11:10 – 11:12: Căci pământul la care mergi tu ca să-l stăpâneşti nu este ca pământul Egiptului din care ai ieşit, unde, semănând sămânţa, o udai cu ajutorul picioarelor tale, ca pe o grădină de legume. „Să iubeşti dar pe Domnul Dumnezeul tău şi să păzeşti în toate zilele cele ce ţi-a poruncit El să păzeşti: hotărârile Lui, legile Lui şi poruncile Lui.

Pamantul Egipt este viata noastra egoista pe care intreaga umanitate o duce in ultimile mii de ani ale istoriei, muncind si castigandu-si dreptul la existenta prin munca fizica si inteligenta, ca si cum nu ar exista niciun Creator in lumea nostra. Iesirea la nivelul urmator de dezvoltare este complet diferita. Este precum ai arata cuiva din epoca de piatra modul de viata din prezent: plimbandu-ne in masini, zburand cu avioane, folosind plasme, tehnologii, roboti si realizand transplant de organe.

Daca ar vedea toate astea, i s-ar parea ca si cum ar vedea un Ciclop si i s-ar parea totul incredibil. Cu toate astea, lumea din epoca de piatra era foarte avansata in anumite domenii, nici nu ne putem imagina cat de mult si in ce domenii.

Cand am inceput sa ne dezvoltam material, am pierdut temeiul dezvolarii spirituale a oamenilor antici din vremurile “antideluviene”. Umanitatea si-a pierdut starea asta si simtul naturii, cand omul simtea instinctiv ca era parte integrata a ei si ca depindea de ea. Toata natura le vorbea asa cum le vorbeste in prezent animalelor.

De aceea, nu ne putem imagina viitorul; este complet diferit. Cand incepem sa exploram natura superioara, participam in ea cu ajutorul echilibrului dintre forta pozitiva si forta negativa. Atragand forta pozitiva a binelui, dragostei si conexiunii in lumea noastra, echilibram forta negativa, care in prezent ne rupe in bucati si ne indeparteaza reciproc unii de altii.

Echilibrul dintre aceste doua forte ne va revela un nivel diferit al existentei pe care il numim spiritual sau superior, deoarce la acest nivel vom controla intreaga creatie, intreaga natura si nu doar natura din lumea noastra. Vom incepe sa simtim cele mai adanci straturi ale naturii care nu sunt straturi din lumea noastra.

Lumea noastra ni se pare noua ca un foarte mic sistem de stanga al providentei. Cand al doilea sistem al providentei este adaugat, care este daruirea si conectarea care leaga sistemul de stanga cu linia de mijloc, descoperim apoi un nou volum al universului si incepem sa existam in el. Aceasta stare se numeste tinutul Israel. La asta aspiram.

Atunci vom actiona doar printr-o singura forta. Chiar si acum incepem, in mod gradual, sa simtim ca lumea aceasta poate exista deasupra unei energii complet diferite, nefiind bazata pe energia materiala cu eficienta mica cum ar fi lemnul, carbunele, petrolul, gazul pe care le explotam din pamant cu dificultati.

Vom incepe sa folosim forte complet diferite pe care le primim gratuit. Prin eforturi interne, totul va aparea brusc in fata noastra precum intr-o poveste cu zane. Mi-am dorit, m-am uitat si s-a intamplat.

Din emisiuena de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 16.06.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed