Voi fi constituit din două părți

În urma corectării, un prieten și Creatorul se contopesc pentru mine într-o singură imagine. Nu văd nicio diferență între ei, deoarece egoismul meu a fost corectat și nu îi pot deosebi. Toate diferențele pe care le percep sunt redate în interiorul eului meu corupt. (Minutul 8:40)

Este scris că „Din iubirea pentru prieteni se ajunge la iubirea Creatorului”. Nu schimbăm un obiectiv pentru altul, unul pur și simplu duce la celălalt: iubirea Creatorului se naște din iubirea pentru creaturi, în timp ce iubirea pentru Creator ne obligă să iubim creaturile. Astfel, ele se transformă, schimbându-se pe fiecare grad, până când nu mai distingem creaturile de Creator și toate devin unul. (Minutul 10:00)

Omul vrea să știe de ce s-a născut în această lume, în ce scop? Vrea să dezvăluie Forța Superioară care i-a aranjat întreaga viață cu toate problemele ei. Dar nu putem să-L dezvăluim pe Creator decât cu condiția ca noi să suferim o schimbare și să devenim asemănători cu El. Schimbăm o parte din egoismul nostru cu dăruirea și în această parte inversată vom simți acțiunile Creatorului.

Să zicem că am corectat 1/1000 parte din dorința mea. Acum sunt capabil să simt că Creatorul există și are un scop diferit de al meu. De acum înainte, voi fi format din două părți: partea Creatorului de 0,1% din dorința mea și dorința de a mă bucura în celelalte 99,9%. Dintre acestea două sunt în măsură să aleg care este mai important: egoismul meu sau Creatorul din interiorul meu.

Cu ajutorul Luminii Reformatoare, continui să adaug forță părții corectate în detrimentul celei corupte. Toate acestea sunt cu condiția de a fi conectat cu mediul potrivit care ne permite să avansăm. (Minutul 11:15)

Păstrăm ura și construim acoperirea ei cu iubire. Avem nevoie de ele amândouă, așa cum este scris: „Iubirea va acoperi toate fărădelegile.” În mod specific, acoperă și nu distruge ura sau să o transforme în altceva. Diferența dintre iubire și ură trebuie să rămână, doar atunci o va alimenta ca uleiul, atât fitilul, cât și flacăra. (Minutul 51:50)

Dezacordurile noastre cu un prieten trebuie să rămână; fiecare rămâne cu propria opinie. Dar, în același timp, ceea ce este cel mai important pentru noi este să atingem unitatea și să ne bucurăm că am făcut asta și că Creatorul ne oferă oportunitatea de a fi împreună. Căutăm calitatea Creatorului între noi doi: doi opuși într-unul singur. (Minutul 54:00)

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala 22/12/19 „Scrierile lui Baal HaSulam – Iubirea pentru Dumnezeu și iubirea pentru om”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: