Vrem să cunoaștem viitorul

49.01Cartea Zohar, Chayei Sarah (Viața lui Sarah), pct. 87: Când cineva observă ciripitul păsărilor pentru a cunoaște viitorul, de ce este numit „un șarpe” și „vrăjitorie”? Acest lucru se datorează faptului că se extinde din acea parte a impurității, deoarece spiritul impurității este peste acea pasăre, care anunță lucrurile din lume. Și fiecare duh de necurăție se agață și vine în lume de la șarpe și nu este nimeni care să fie mântuit de el în lume, pentru că el este în toate – până în momentul în care Creatorul este destinat să-l îndepărteze de pe lume, așa cum este scris: „Și moartea va fi înghițită pentru totdeauna”.

Întrebare: Ce legătură au păsările cu asta? Ce rău au făcut?

Răspuns: Păsările sunt ceva care este mai înalt decât noi, adică o dorință mai ușoară. Există animale, pești, păsări, plante și așa mai departe. Aceasta înseamnă că dorința noastră egoistă este mai puternică, mai grea, mai grosieră și mai subtilă, ușoară, grațioasă. Păsările sunt personificarea dorințelor mai puțin egoiste.

Observație: Dar din anumite motive impuritatea provine din ele.

Răspuns: Pentru că oamenii care se ocupă cu ghicitul, în principiu, au deja încredere în cineva. Egoismul lor nu este încă foarte dezvoltat. Egoiștii puternici pot avea încredere în cineva doar dacă au o situație fără speranță atunci când sunt în joc lucruri foarte grave.

Au făcut totul pentru a-și asigura succesul și, totuși, văd că există un element pe care nu îl controlează. Apoi merg la ghicitori sau șamani. S-a întâmplat.

Am văzut exemple interesante în America. Am un prieten care este un om foarte bogat și deține imense moșii în Carolina de Nord. S-a întâmplat ca bețivii și dependenții de droguri să înceapă să viziteze aceste proprietăți și să comită prostii.

Nici el, nici poliția, nici instanța nu au putut face nimic. Apoi s-a îndreptat către șamanii indieni în momentul în care treceam în vizită la el. Și ceea ce este interesant este că a crezut în asta! Am văzut toate aceste rutine primitive. Oamenii cred că îi va ajuta.

Întrebare: Deci a ajutat sau nu?

Răspuns: Nu, nu a ajutat. În cele din urmă, a vândut totul.

Când ajută? Când un om este bolnav și crede foarte mult că ceea ce i se recomandă îi va ajuta. Efectul placebo. Luați o pastilă de zahăr crezând că este un medicament și, în același timp, includeți astfel de forțe interioare care vă întineresc și vă vindecă. Acest lucru este firesc.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: