Zile și ani din viața omului

Este scris în Bereșit: „Și a fost seară și a fost dimineață, o zi”. Întreaga Tora  este destinată numai persoanelor care doresc să se apropie de Creator.. Ei trebuie să facă distincția între „seară” și „dimineață” și să realizeze că aceasta este o zi. Dacă nu trecem de aceste două stări, seara și dimineața, atunci înseamnă că nu ne îndreptăm spre corectarea noastră.

Merită să numărăm câte urcușuri și coborâșuri am avut pe zi, care este rezultatul lor și ce simt despre ele. Sunt complet deconectat de Creator și de muncă în timpul coborârii mele? Regret ce s-a întâmplat și mă concentrez asupra stării în sine, sau regret că Creatorul a dispărut și eu am rămas un animal, în timpul coborârii? Aceasta înseamnă că încă mai am o conexiune cu Creatorul, dar numai din partea opusă.

Trebuie să-ți dai seama de diferența dintre zi și noapte, întuneric și lumină. Aceste stări se schimbă constant în noi și ne dau senzații noi. Merită să ne obișnuim să nu pierdem contactul cu Creatorul chiar și în cel mai mare întuneric, amintindu-ne că întunericul vine de la El în mod intenționat, pentru a forma în noi un sentiment de separare de El și de prietenii noștri. Aceasta este ceea ce numim întuneric.

Și imediat ce simțim întunericul, adică deconectarea de Creator, de viața spirituală, ne străduim imediat să ne unim cu prietenii și cu Creatorul. Se pare că avem un mijloc foarte puternic și sigur, pentru o revenire rapidă la starea de zi.

Cu cât trecem mai mult prin astfel de stări, separarea de procesul spiritual, de grup și de Creator în timpul zilei, cu atât facem mai mulți pași înainte. La urma urmei, totul se măsoară în funcție de simţirea nopții, adică deconectarea de la spiritual și simţirea zilei, conexiunea cu spiritualul.

Cu cât facem astfel de salturi înainte, spre unitatea noastră, cu atât vom primi mai mult deconectarea, ca răspuns, pentru a ne reînnoi conexiunea din nou, pe care Creatorul o va întrerupe din nou.

Toate separările provin de la Creator și toate conexiunile provin din eforturile și rugăciunea noastră către El. Deci, lucrăm în mod constant împreună cu El: „Eu sunt pentru iubitul meu, iar iubitul meu este pentru mine”. Creatorul trezește noaptea, iar noi Îi cerem și trezim ziua.

Pentru noi, noaptea se numește starea de deconectare de grup, de prieteni, de sufletul comun și de Creatorul care îl umple. Și ziua este, dimpotrivă, sentimentul conexiunii dintre noi, ca un singur om, un singur Creator dezvăluit între noi.

Să numărăm câte zile și nopți parcurgem într-o zi fizică, geografică, pământească. Potrivit lor, se calculează anii vieții omului.

[272400]
Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/15/20, “Bereshit

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed