Atingerea este posibila doar prin metoda Kabbalah

In „In carnea mea o sa-l vad pe Creator” sectiunea „Realizarea atingerii- doar prin metoda Kabbalah”, Baal HaSulam scrie ca negarea Providentei este ca atunci cand intrebi o persoana „Cine a scris aceasta incredibil de inteleapta carte?” iar el raspunde ca nu exista o asa intelepciune in lume, totul s-a intamplat doar pentru ca fiul sau cel mic a varsat cerneala pe coala de hartie, cerneala s-a imprastiat si a format litere care s-au combinat in cuvintele acestei incredibile stiinte.

Negand prezenta Guvernarii Superioare, oamenii se poarta conform principiului „nu simt, deci nu exista”. Si asta chiar daca se vede ca este un motiv pentru toate, care este esenta apropierii materialiste.

Toate experimentele stiintifice sunt bazate pe studiul cauzelor preliminare; altfel stiinta noastra naturala nu ar avea valoare.  Dar in acelasi timp acolo sunt cei care neaga existenta sursei intregii creatii. Chiar daca oamenii inteleg ca stiinta lor este limitata si ca exista multe lucruri pe are nu le stapanesc sau inteleg, ei incearca sa dovedeasca ca universul este exact ceea ce el percepe.

Dar pentru a putea studia universul, este necesar sa ma ridic deasupra naturii, pentru ca pot studia o anumita stare doar cand sunt deasupra ei. Ca sa pot studia animale trebuie sa fiu om, pentru ca animalele nu se pot studia singure. Pot studia stadiile de dedesubtul meu, dar nu ma pot studia pe mine.

Psihologia, stiinta comportamentului uman, este un exemplu al acesteia. In psihologie ne bazam cunoasterea  faptelor reale pe care le-am experimentat, dar suntem incapabili sa ne ridicam deasupra noastra, sa incepem sa intelegem metodologia relatiilor umane, sistemul de conectare sau mentalitatea umana, chiar daca pare ca suntem capabili sa atingem acest obiectiv.

De aceea Baal HaSulam scrie ca respecta materialistic psihologia si datele ei bazate  pe studiul materiei si forma ei. Dar pana cand omul nu este in stare sa examineze materia lumii spirituale si formele cuprinse in aceasta materie, el nu este in stare sa vorbeasca despre el insusi, la fel cum o pisica nu poate studia comportamentul uman sau sa le inteleaga actiunile.

De aceea Baal HaSulam spune ca atingerea este posibila doar prin metoda Kabbalah, pentru ca ridica persoana la urmatorul nivel de constienta.
Din lectia zilnica de Cabala 10/8/10, “Din carnea mea il voi cunoaste pe Dumnezeu ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: