Exista o Formula a Fericirii ?

is-there-such-a-thing-as-a-happy-childhood

In Stirile (de la The Daily Mail): Un psiholog a venit cu o formula bazata pe prietenie, vreme si vacanta … Dr. Cliff Arnall spune ca bucuria de a petrece timpul cu prietenii si cei dragi, admiratia pentru natura insorita si nerabdarea cu care astepti sfarsitul de saptamana si timpul cand lucrezi, se combina pentru a da forta zilei de azi… Dr Arnall spune: „Cele mai importante lucruri din viata noastra sunt relatiile noastre – si nici o suma de bani nu le poate cumpara”, a adaugat el … Potrivit lui, complicata formula algebrica a fericirii este: O + (N x S) + Cpm / T + He. O inseamna a fi in aer liber, N este natura si S – stadiul in interactiunea sociala. Amintirile din verile copilariei sunt reprezentate de Cpm, temperatura de T si entuziasmul vacantelor este He.
Comentariul meu: Aceasta ar fi, doar in cazul in care eu sunt un animal. Dar daca am dorinta de mai mult, in cazul meu, egoismul creste proportional fata de perioada cand eram copil si nu pot sa-l multumesc, indiferent ce fac – atunci aceasta formula a fericirii nu va functiona. Atat milionarii cat si saracii se vor simti tot mizerabil. Retetele doctorilor, nu vor functiona!
Fericire este atunci cand o dorinta este implinita. Dar daca dorinta mea creste – si nevoia mea de implinire va fi mai mare FA + (N + C) + MCV / T + AH, atunci ce am sa fac, doctore?
De fapt, dorinta omului nu a depasit aceasta lume – si nu poate fi implinita decat prin senzatia perceperii scopului vietii, care este armonia eterna. Aceasta dorinta se va dezvalui in noi, doar in momentul in care o vom formula, spune! Am fost programati astfel! Pana ce nu vom avea adevaratul remediu, care consta in dezvaluirea vietii vesnice, toti acesti doctori nu ne pot da decat sedative si anti-depresive.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: