Lumina face toata treaba daca o lasam

Stiinta Kabbalah este metoda de dezvoltare a sufletului. Insa in timp ce imi dezvolt sufletul, nu prea inteleg procesul. Nu stiu ce e bine sau rau pentru dezvoltarea sa, ce fel de dorinte ar trebui sa se amplifice in mine si in ce masura. E ca si cum as rataci fara tinta, intre egoism, desconsiderare si sacrificiu de sine.

Aici trebuie sa respectam o regula simpla: iubirea pentru Creator va veni dupa iubirea pentru ceilalti. O sa Il realizez pe el tocmai in interiorul conexiunii dintre mine si altii. Tot studiul nostru este dedicat acestui lucru.

La inceput, sa ma gandesc la altii mi se pare cel mai respingator lucru. Mi-e greata de el si as prefera doar sa studiez si sa lucrez cu mine insumi, dar sa nu depind de altii. Insa descopar curand ca nu exista alta cale.

Desi nu cunoastem programul dezvoltarii noastre, tot putem sa incercam sa stabilim o interconexiune intre noi. Dar cert este ca Lumina face toata treaba. Ea dezvaluie diferite proprietati inauntrul nostru, revelandu-le individual in fiecare persoana, in functie de radacina sufletului sau. Ca urmare, o persoana inainteaza cu pasi uriasi, pe cand o alta inainteaza cu pasi mici. O persoana dezvaluie in interiorul sau supararea, iar o alta – apatia. Nu exista modele exacte si reguli standard.

Lucrurile pe care kabalistii ni le explica sunt ceea ce se aplica la toti, fara nicio exceptie – care este obiectivul pe care trebuie sa il atingem cu totii si cum sa depunem eforturi, pe calea catre obiectiv. Kabalistii ne reamintesc mereu ca, orice s-ar intampla, nu trebuie sa uitam sa apasam pe pedala de acceleratie, sa ne straduim intotdeauna sa acceleram si sa ne deplasam intotdeauna drept inainte.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: