Punct mort sau poarta spre o noua realitate?

Intrebare: Fizica cuantica este din ce in ce mai pierduta in cautarile ei, chiar daca se investeste mai multa putere si resurse in ea. De ce acest domeniu al stiintei a ajuns la un punct mort?

Raspunsul meu: Intreaga problema cu stiinta noastra consta in inabilitatea de a conecta toate faptele la o singura sursa. De ce explorarile noastre stiintifice au ajuns la un punct mort, care acum ne solicita sa facem un salt calitativ nou?

Asta se intampla, pentru ca stiinta, ca toata umanitatea, s-a mutat in directia separarii, disiparii si dispersiei. Cercetarea noastra stiintiica este bazata pe natura noastra si natura noastra a devenit chiar si mai egoista si disipata. Din acest motiv, nu lucram in directia sintetizarii incidentelor; nu cautam in ceea ce este comun si conecteaza totul intr-un singur intreg. Numai intelepciunea Cabala ne poate ajuta cu asta.

Sper ca dupa intreaga confuzie sa vedem numai doua forte care actioneaza in intregul univers. Si atunci, toate domeniile individuale ale stiintei se vor uni: biologia, medicina, psihologia, fizica cuantica, etc.

De fapt, daca ar fi fost oameni de stiinta care sa foloseasca intelepciunea Cabala, care sa-i ajute sa descopere fundatia comuna, care este originea tuturor legilor si comportamentelor inerente din nivele nemiscat, vegetal, animal si uman – acestia ar fi vazut ca intregul comportament extern vine din aceleasi doua forte care exista in natura: primire si daruire.

Nu este nimic altceva in afara de aceste doua forte si combinatia dintre ele intr-o multitudine de stari. Gradele diferite de includere una in alta creeaza deosebirile intre toate nivelele si toate creaturile.

Daca oamenii de stiinta ar intelege si ar incepe sa examineze toate intamplarile, din punct de vedere al acestor doua forte, stiinta ar progresa de la punctul mort la care a ajuns. Oamenii de stiinta ar fi capabili sa traga paralele intre lucruri care se intampla la nivelele nemiscat, vegetal, animal si uman. De fapt, acestea sunt aceleasi forme ale combinatiei fortelor Creatorului si creatiei.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 16.07.10, Articolul Intelepciunea Cabalei si Esenta ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: