Tu nu poti „Sari” peste Starile Spirituale

Intrebare: Stiinta Kabbalah ne invata faptul ca starea de maturitate (Gadlut) trebuie sa fie precedata de o stare de micime (Katnut). Ce e important sa invatam din asta, din punct de vedere a muncii spirituale?

Raspunsul meu: Totul se intampla pas cu pas. Corectarea este intotdeauna efectuata de la usor la greu. Eu cresc in aceasta lume, in conformitate cu acelasi principiu. Ne sunt date exercitii si sunt descoperite Reshimot, in interiorul nostru, pornind de la cele simple, la cele mai complexe.

Trebuie sa organizam progresul nostru spiritual, in acelasi mod, fara sa ne gandim ca putem sari vreo etapa. Lantul de Reshimot ne obliga sa trecem prin toate starile treptat, una dupa alta. Noi nu putem pierde nicio stare sau sa sarim vreun grad.

De aceea, daca nu avansez la starea urmatoare, acesta este un semn ca eu inca nu am realizat starea mea actuala şi, prin urmare, nu sunt pregatit pentru schimbarea si tranzitia la starea urmatoare. Nu exista disensiuni aici. Creatorul nu te poate “arunca” mai sus. Asta ar fi la fel ca intrebarea “De ce nu m-a creat intr-o stare perfecta, de la inceput”? Daca El ar fi facut-o, ai fi fost lipsit de dorinta si simtirea prin aceasta, a starii. Trebuie sa atingi asta singur, pe cont propriu.

Din acelaşi motiv, nu poti sari peste una sau mai multe grade, chiar acum. Acest lucru este imposibil, deoarece esti  lipsit de dorinta adevarata. Cum vei simti o stare superioara daca nu ai dobandit  dorinta, Vasul pentru a o percepe?

Atingerea  starii superioare inseamna cresterea dorintei tale, largirea Vasului tau de perceptive, devenind mai darnic.

Daca nu ai realizat calitatea de daruire, atunci nu o vei simti. Intreaga Lume Spirituala exista aici si acum – astfel incat, da-i drumul, ia-o, daca poti. Lumina Superioara este in repaus absolut, dar iti lipseste dorinta adevarata pentru ea.

Spui: “Vreau sa sar cu cateva grade mai sus”! Ei bine, incerca s-o faci. Vei descoperi ca nu poti face acest salt. Ai nevoie sa urci treptat, pas cu pas, prin dezvoltarea in functie de patru etape. Acesta este modul in care vei urca continuu mai sus si mai sus.

In caz contrar, ascensiunea spirituala este imposibila. Ordinea in care Reshimot ies, apar este predeterminat. Reshimot sunt insuflate in noi si isi asteapta randul pentru a fi realizate.

Lumina Infinitatii este nivelul Superior si este gata pentru a te corecta si implini. Cu toate acestea, dorinta ta trebuie s-o preintampine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: