Cabalisti despre studiul Cabalei, part.2

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Comentariile  din paranteze, imi apartin.

Despre obligatia fiecarei persoane de a studia Intelepciunea Cabalei.

Tendinta revelarii secretelor Torei este scopul ideal in viata si in realitate (pentru ca, in acest caz, o persoana actioneaza optim).

Rav Kook, Luminile Sfinteniei, 1, 132

Secretele Torei aduc mantuirea ( din egoism si, astfel, de la toate suferintele); ele il aduc pe Israel (cei ce doresc s ail reveleze pe Creator) inapoi in tara sa (dorinta – “Ratzon” vine din  din cuvantul tara – “Eretz”).

Rav Kook, Orot (Lumini), 95

Exact in momentul unui mare pericol (rezolvarae problemei, ca de obicei, printr-un razboi mondial) si crize ( globale, in interdependenta completa) ar trebui sa luam medicamentele cele mai bune (calea Luminii, in loc de calea suferintei).

Rav Kook, Igrot (Scrisori), Vol. 2, pp 123, 125

Cel tanar, sau cei care se simt ingreunati (din aceasta lume) si cu o dorinta mica (un punct in inima, o aspiratie spre Lumea Superioara care rasare in inima, dorintele egoiste ) pentru Lumina Interioara (adevarata natura a lumii), trebuie, cel putin, sa faca o regula in a se dedica o ora sau doua ore pe zi intelepciunii si adevarului. In timp, mintile lor se vor extinde.

Rav Kook, Scrisorile lui Raiah, 1,82

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: