Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 1

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti. Promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Sensul vietii

Intr-adevar (intrebarea referitoare la nevoia noastra de a studia Cabala, dispare), daca ne-am pregatit inimile sa raspunda doar unei faimoase intrebari. Aceasta intrebare revoltatoare este intrebarea care preocupa o lume intreaga, si anume: Care este sensul vietii mele? Cu alte cuvinte, acesti ani din viata noastra care ne costa atat de mult, si numeroasele dureri si chinuri pe care le induram, pentru a ne trai acesti ani la maxim (in zadar), cine se bucura de ei? Sau mai precis, pe cine bucur?

Este adevarat ca istoricii, au obosit contempland-o, mai ales in generatia noastra. Nimeni nu isi doreste sa o ia in considerare. Si totusi intrebarea persista mai suparatoare si mai vehementa ca niciodata. Cateodata ne ia pe nepregatite, ne starneste mintea si ne umileste pana la pamant, inainte sa gasim celebrul truc [faimosul elixir], (uita de ea si) dispare lipsita de ratiune in vartejul vietii, ca intotdeauna.

3) Intr-adevar, trebuie sa rezolvam aceasta mare ghicitoare despre care scrie versetul: Gusta si vezi ca Domnul este bun. (Aceasta poate fi facuta doar cu ajutorul stiintei Cabala, ca metoda de revelare a Creatorului, rezolvand astfel, misterele intregii noastre vieti).

-Baal Hasulam Introducere in Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: