Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 9

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi aapartin.

Toate invataturile din Lume sunt parte a Intelepciunii Cabala

Ei nu isi pot explica stiintific, cum un obiect spiritual poate avea un contact cu atomii fizici pentru a-i pune in orice fel de miscare. Toata intelepciunea lor nu i-a ajutat sa poata face trecerea prin care sa treaca peste aceste largi si profunde fisuri care apar intre entitatea spirituala si atomul corporal. In acest fel, stiinta nu a castigat nimic din toate aceste metode metafizice.

Penrtu a ne misca inainte in maniera stiintifica, avem nevoie de intelepciunea Cabalei. Aceasta deoarece toate invataturile din lume sunt parte a intelepciunii Cabala.

(In timp ce Cabala explica totul, ea este doar pentru cel care este gata sa o puna in practica. Aceasta deoarece, doar atunci cand o persoana transforma proprietatile sale egoiste in unele altruiste, poate realiza ca intreaga realitate exista doar subiectiv in perceptia sa, si ca proprietatile sale o definesc complet. Intreaga realitate este perceptia proprietatilor sale in comparatie cu proprietatile Luminii Superioare).

-Baal HaSulam, Libertatea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: